Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
07 oktober 2023 05:45
Del på Facebook
Foto: Javad Parsa / NTB
Foto: Javad Parsa / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 7. oktober

Mann pågrepet etter melding om skyting på Holmlia

En mann er sendt til sykehus med det som trolig er skuddskader etter en skyteepisode på Holmlia rett før midnatt natt til lørdag. En annen mann er pågrepet. Mannen har ifølge politiet skader i overkroppen som fremstår som skuddsår, men han er ikke livstruende skadd.

Annonse
Annonse

Ved halv ett-tiden natt til lørdag, meldte politiet at de har kontroll på en mann som har fått status som mistenkt.

– Av etterforskningsmessige hensyn blir det foreløpig ikke gitt ytterligere informasjon i saken, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt.

Seks drept i fengsel i Ecuador – alle var mistenkt for attentat

Seks menn ble drept i et fengsel i Ecuador fredag. Ifølge fengselsmyndighetene var de alle mistenkt etter drapet på en presidentkandidat i sommer.

Fernando Villavicencio tidligere journalist og medlem av nasjonalforsamlingen, ble skutt og drept etter et valgkampmøte i hovedstaden Quito 9. august.

President Guillermo Lasso fordømmer drapene i en melding på X. Han bedyrer at saken ikke skal dysses ned, men at myndighetene skal komme til bunns i drapene.

Jogger knivtruet og ranet i Stavanger

En mann i 20-årene ble påført kuttskader og ranet under en joggetur på en tursti ved Rosenli i Stavanger like før midnatt natt til lørdag. Mannen måtte behandles for kuttskader på legevakten etter ranet der han ble fraranet personlige gjenstander. Politiet fikk melding om ugjerningen klokken 23.54.

Ransmannen skal være i 30-årene og var kledd i mørke klær.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Han skal være relativt høy, rundt 190 centimeter, sier operasjonsleder Steinar Knudsen i Sørvest politidistrikt til NTB.

INP over sperregrensen på nok en meningsmåling

Industri- og næringspartiet er over 4 prosent for tredje gang på meningsmålinger denne uken. Nå åpner partilederen for å sitte i regjering i 2025.

På oktobermålingen i Klassekampen og Nationen bryter Industri- og næringspartiet for første gang sperregrensen på 4 prosent på Norfaktas måling for de to avisene. På målingen er de klart større enn MDG og jevnstore med KrF som også gjør en god måling.

Rundt 1000 båtmigranter på et døgn til Kanariøyene

Mer enn 900 migranter fordelt på minst ti båter har kommet til Kanariøyene det siste døgnet, og flere er på vei, meldte spanske redningsmyndigheter sent fredag.

Ankomstene har vært mange de siste dagene. Kanariøyenes statsminister Fernando Clavijo beskriver situasjonen som uholdbar og kritiserer den spanske regjeringen for å ha en likegyldig holdning.

Godt over 1000 personer har ankommet til den minste og vestligste av Kanariøyene, El Hierro. Her bor det kun 11.000 mennesker, og øysamfunnet sliter kraftig med å håndtere ankomstene.

Tre barn døde da småfly styrtet i Australia

Fire personer døde da et småfly styrtet i et ubebygd område delstaten i New South Wales i Australia fredag. De omkomne er den mannlige piloten og tre barn som var passasjerer, opplyser politiet.

Flyet, et Cirrus SR22, hadde tatt av fra Canberra og styrtet ved 15-tida på ettermiddagen nær byen Queanbeyan. Flyet tok fyr etter styrten, og brannmannskaper prøvde å slukke flammene, men alle om bord omkom.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø Nylig E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 44 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Terje Sundsbø 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er ikke plass til flere rundkjøringer i sentrum. Vi har allerede en ved Roseby øst, en ved Roseby vest ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDu må sjå på det totale trafikkbildet, inkludert vest for Molde sentrum, rundkjøringa ved Roseby, Fannestrandsveien, Frænaveien etc. Alke utrusta ...
Terje Sundsbø 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEr ferga årsak til ÅDT på 8000 når ein svinger til høgre mot øst? Kor mange frå ferga skal svinge ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse