Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
06 desember 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Gitte Paulsbo / NTB
Foto: Gitte Paulsbo / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 6. desember.

Gustav Witzøe fortsatt rikest i Norge

Laksearving Gustav Magnar Witzøe (30 år) er fortsatt Norges rikeste. Han hadde en solid vekst i formuen forrige år og er nå registrert med en formue på 26,5 milliarder. Det er 33 prosent mer enn året før.

Annonse
Annonse

Witzøe betalte samtidig 292,5 millioner kroner i skatt i fjor.

Bak ham på formuetoppen følger Rema-gründer Odd Reitan (7,8 milliarder), oljefondssjef Nicolai Tangen (7,6 milliarder) og Andresen-søstrene Alexandra Gamlemshaug Andresen (7,3 milliarder) og Katharina Gamlemshaug Andresen (7,2 milliarder).

Ny global varmerekord

Tross kulda i Norge ble den globale varmerekorden for november slått med stor margin. November var den sjette måneden på rad med temperaturer på rekordhøye nivåer, og 2023 blir det varmeste året som noen gang er registrert, ifølge forskere.

De nye tallene fra EUs klimaovervåkingstjeneste C3S ble presentert onsdag, samtidig som klimatoppmøtet i Dubai er i full gang.

FN stanser matutdeling i deler av Jemen

FNs matvareprogram (WFP) stanser utdelingen av mat til millioner av mennesker som lever i opprørskontrollerte områder i krigsherjede Jemen.

FN-organisasjonen sier «pausen» skyldes begrenset finansiering og at de ikke har kommet overens med houthi-opprørerne om en reduksjon i utleveringene som gjenspeiler WFPs ressurser.

Annonse
Annonse

Venezuelas president vil proklamere ny provins

Presidenten i Venezuela har lagt fram et forslag om å erklære en ny provins – Guyana Esequiba – i en region som har vært en del av nabolandet Guyana siden 1899.

Nicolás Maduro har også gitt det statlige oljeselskapet ordre om umiddelbart å utstede olje-, gass- og gruvelisenser i den oljerike regionen landet gjør krav på.

Zuccarello rundet milepæl

Ishockeyproff Mats Zuccarello noterte seg for målpoeng nummer 600 i NHL-karrieren da Minnesota Wild spilte mot Calgary Flames i natt.

Nordmannen hadde en målgivende pasning i midtperioden. Han har nå ti kamper på rad med målpoeng. De 600 målpoengene fordeler seg på 192 mål og 408 assists.

Unicef: Norge har gjort for lite for å løfte barn ut av fattigdom

Norge har vært blant de dårligste landene i Europa på å løfte barn og familier ut av fattigdom siden finanskrisen, slår Unicef fast i en ny rapport.

Mens land som Polen og Slovenia har redusert familiefattigdommen med mer enn 30 prosent fra finanskrisen og fram til 2021, har den økt med over 10 prosent i Norge.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse