Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
06 desember 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Gitte Paulsbo / NTB
Foto: Gitte Paulsbo / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 6. desember.

Gustav Witzøe fortsatt rikest i Norge

Laksearving Gustav Magnar Witzøe (30 år) er fortsatt Norges rikeste. Han hadde en solid vekst i formuen forrige år og er nå registrert med en formue på 26,5 milliarder. Det er 33 prosent mer enn året før.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Witzøe betalte samtidig 292,5 millioner kroner i skatt i fjor.

Bak ham på formuetoppen følger Rema-gründer Odd Reitan (7,8 milliarder), oljefondssjef Nicolai Tangen (7,6 milliarder) og Andresen-søstrene Alexandra Gamlemshaug Andresen (7,3 milliarder) og Katharina Gamlemshaug Andresen (7,2 milliarder).

Ny global varmerekord

Tross kulda i Norge ble den globale varmerekorden for november slått med stor margin. November var den sjette måneden på rad med temperaturer på rekordhøye nivåer, og 2023 blir det varmeste året som noen gang er registrert, ifølge forskere.

De nye tallene fra EUs klimaovervåkingstjeneste C3S ble presentert onsdag, samtidig som klimatoppmøtet i Dubai er i full gang.

FN stanser matutdeling i deler av Jemen

FNs matvareprogram (WFP) stanser utdelingen av mat til millioner av mennesker som lever i opprørskontrollerte områder i krigsherjede Jemen.

FN-organisasjonen sier «pausen» skyldes begrenset finansiering og at de ikke har kommet overens med houthi-opprørerne om en reduksjon i utleveringene som gjenspeiler WFPs ressurser.

Annonse
Annonse

Venezuelas president vil proklamere ny provins

Presidenten i Venezuela har lagt fram et forslag om å erklære en ny provins – Guyana Esequiba – i en region som har vært en del av nabolandet Guyana siden 1899.

Nicolás Maduro har også gitt det statlige oljeselskapet ordre om umiddelbart å utstede olje-, gass- og gruvelisenser i den oljerike regionen landet gjør krav på.

Zuccarello rundet milepæl

Ishockeyproff Mats Zuccarello noterte seg for målpoeng nummer 600 i NHL-karrieren da Minnesota Wild spilte mot Calgary Flames i natt.

Nordmannen hadde en målgivende pasning i midtperioden. Han har nå ti kamper på rad med målpoeng. De 600 målpoengene fordeler seg på 192 mål og 408 assists.

Unicef: Norge har gjort for lite for å løfte barn ut av fattigdom

Norge har vært blant de dårligste landene i Europa på å løfte barn og familier ut av fattigdom siden finanskrisen, slår Unicef fast i en ny rapport.

Mens land som Polen og Slovenia har redusert familiefattigdommen med mer enn 30 prosent fra finanskrisen og fram til 2021, har den økt med over 10 prosent i Norge.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDu har oversett det faktum at biltrafikken ikkje skal, eller kan blomstre.
Terje Sundsbø 4 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg har studert linken – den forteller at flere kjørefelt/nye veier raskt blir tatt i bruk, og dokumenterer at dette ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDu tar feil igjen. I din referanse til tallet 1200 sier SVV: «Etter at ny E39 Ørskogfjellet- Vik er ferdig utbygd ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse