Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
27 januar 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Yuki Iwamura / AP / NTB
Foto: Yuki Iwamura / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 27. januar.

Sikkerhetsråd-møte etter ICJs Gaza-beslutning

Onsdag skal FNs sikkerhetsråd møtes etter at Den internasjonale domstolen (ICJ) i Haag i går ga Israel ordre om å hindre folkemord på Gazastripen. Det er Algerie som ba om møtet, opplyste presidentskapet for Sikkerhetsrådet i natt.

Annonse
Annonse

FN-domstolen påla i går Israel å hindre et folkemord mot palestinerne og å gjøre mer for å hjelpe sivile. Den gikk ikke så langt som å beordre stans i kamphandlingene slik Sør-Afrika ba om da de trakk Israel inn for domstolen.

USA-angrep mot houthiene i natt

Amerikanske styrker har i natt ødelagt en antiskipsrakett tilhørende houthiene i Jemen og som ifølge Pentagon var rettet mot Rødehavet, klar for utskyting. – Raketten utgjorde en umiddelbar fare mot handelsfartøy og amerikanske marinefartøy i regionen, står det i en uttalelse på X fra den amerikanske sentralkommandoen (Centcom).

Angrepet skjedde etter at en antiskipsrakett fra Houthi-militsen traff den britiske oljetankeren Marlin Luanda i Rødehavet i går kveld. Angrepet førte til ødeleggelser om bord på oljetankeren, men ingen personer ble skadet.

Tyrkia kan få F-16-fly

USAs utenriksdepartement sier ja til et potensielt salg av 40 F-16-kampfly og relatert utstyr til Tyrkia. Verdien av det potensielle salget anslås til 23 milliarder dollar.

Tyrkia ba om lov til å kjøpe F-16-fly i oktober 2021. Etter at landets nasjonalforsamling tidligere denne uken ratifiserte Sveriges Nato-søknad, har USAs president Joe Biden nå sendt et brev til Kongressen der han oppfordrer til å godkjenne F-16-salget til Tyrkia «uten forsinkelser».

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Olaug Bollestad ønsker fire nye år på Stortinget

KrF-leder Olaug Bollestad sier hun er topp motivert for fire nye år på Stortinget. Hun ønsker hånden på rattet og helgen skal brukes til å planlegge regjeringsskifte i 2025, skriver Stavanger Aftenblad.

– Jeg har stor respekt for jobben fylkeslaget skal gjøre, men jeg stiller meg til disposisjon for gjenvalg til Stortinget for Rogaland KrF i 2025, sier Bollestad til avisen.

Mann jukset på førerprøve i Hallingdal – politiet grep inn

En mann i 30-årene ble avslørt for juks da han torsdag skulle ta førerprøven ved trafikkstasjonen på Gol. Mannen filmet prøven med telefonen.

Deretter ble opptaket koblet opp mot en medhjelper et annet sted som kommuniserte tilbake ved hjelp av mikrofon. Men det gikk ikke helt etter planen, skriver Hallingdølen.

Mannen endte dagen i politiavhør og er lenger unna førerkort enn før. Han ble anmeldt for brudd på opplæringsforskriften i vegtrafikkloven.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse