Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 februar 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Flertall for å la Kristiansand kommune bestå

Folket i Søgne og Songdalen lot seg ikke lokke av regjeringens invitasjon til skilsmisse: I en folkeavstemning ble det klart flertall i begge de gamle kommunene for å bli værende i Kristiansand.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

* I Søgne kom det inn 8380 stemmer. 4515 (53,9 prosent) sa nei til å løsrives, mens 3771 (45 prosent) sa ja. 94 stemte blankt. Valgoppslutningen ble på 81,6 prosent.

* I Songdalen kom det inn 4006 stemmer. 2291 (57,2 prosent) sa nei til å løsrives, mens 1662 (41,5 prosent) sa ja. 53 stemte blankt. Valgoppslutningen ble på 71,7 prosent.

Helikopterstreik stanset umiddelbart

Det ble brudd i meklingen for pilotene på redningshelikoptrene på Svalbard, og det skulle ha ført til streik. Men regjeringen grep inn allerede før meklingsfristen og sa at streiken ikke kunne bli noe av.

I stedet innfører de tvungen lønnsnemnd. Parat, som har forhandlet for pilotene, håper at CHC-pilotene nå skal få tariffavtale av Rikslønnsnemnda.

Statens helsetilsyn har sagt at det var fare for liv og helse hvis det ble streik.

Unicef: 17.000 barn i Gaza er uten nær familie

Rundt 17.000 palestinske barn og unge lever på Gazastripen uten foreldre eller søsken, opplyser FNs barnefond Unicef fredag. Foreldrene til flere tusen av Gazas barn er enten drept, såret eller drevet på flukt til andre steder, sier talsperson Jonathan Crickx.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Palestinske barns psykiske helse er alvorlig berørt, de har symptomer som vedvarende høyt angstnivå, mangel på appetitt, de sliter med å sove, får panikk hver gang de hører bomber og har følelsesmessige utbrudd, sier Crickx.

Israel stanset rakett fra Rødehavet

Den israelske hæren sier den har stanset en rakett avfyrt fra Rødehavsregionen. Det var ikke umiddelbart klart hvem som har skutt raketten. Israelske medier skriver at houthiene i Jemen mistenkes for å ha skutt raketten, som ble stanset av luftvernsystemet Arrow.

Siden Gaza-krigen brøt ut, har de iranskstøttede houthiene sendt droner og raketter mot Israel flere ganger.

Laveste matpriser på tre år

En indeks fra FN viser at matprisene i verden er lavere enn på tre år, men de er fortsatt betydelig høyere enn før pandemien.

I januar landet indeksen på 118, ned fra 119,1 måneden før, opplyser FNs organisasjon for ernæring og landsbruk (FAO) fredag. Januarnivået er det laveste siden februar 2021. I 2019, før koronapandemien, lå indeksen på 95,1.

Hovland raste på resultatlistene

Golfproff Viktor Hovland falt 30 plasser på resultatlistene da han gikk andre dag av PGA-turneringen i Pebble Beach på par.

Nordmannen er nå på delt 44.-plass etter halvspilt turnering og er tre slag under par totalt. Svensken Ludvig Åberg, belgiske Thomas Detry og amerikaneren Scottie Scheffler deler ledelsen elleve slag under par. Hovland har fire slag opp til en topp 10-plassering.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse