Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
03 mars 2024 19:48
Del på Facebook
Foto: Martin Giskegjerde / Møre og Romsdal fylkeskommune
Foto: Martin Giskegjerde / Møre og Romsdal fylkeskommune

Nå er det offisielt, Aure- og Smøla kommune samarbeider om å være vertskommune for UKM fylkesfestivalen 2024, skriver Møre og Romsdal fylkeskommune.

Dette skjer på tampen av høstferien 10. til 12. oktober. Selve festivalområdet blir i Aure Arena og Aure barne- og ungdomsskole.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– I fjor ble fylkesfestivalen arrangert i den sørligste delen av fylket i Herøy- og Sande kommune, til stor suksess for både vertsskap og publikum. Nå er vi så heldige at to kommuner går sammen med fylkeskommunen igjen om arrangementet, denne gangen på Nordmøre, og vi gleder oss til samarbeidet og den kommende høsten, sier kulturdirektør Heidi-Iren Wedlog Olsen.

Nordmøringene synes det er flott at UKM fylkesfestivalen blir lagt til de aktuelle vertskommunene.

– Det er stas at ungdommer fra hele fylket kan komme til oss for å oppleve vår kultur. Det gir stolthet for ungdommene våre fra Smøla og Aure, seier Ann Helen Stamnsve, avdelingsleder i kulturskolen i Smøla kommune.

– Det betyr mye for våre egne ungdommer at vi får vise fram kva vi har av kultur her på Nordmøre. Vi har også et anlegg som vi er utrolig stolte over, sier Trine Ulfsnes, kulturkonsulent i Aure kommune og refererer til Aure Arena.

Annonse
Annonse

Målet til nordmøringene er at det skal bli synlig for Aure sentrum at UKM fylkesfestivalen er på besøk. Kanskje det til og med blir en konsert på scenen på torget?

Godt samarbeid

Aure- og Smøla kommune har arrangert ulike UKM-verksteder og forestillinger sammen tidlegere, og for Aure kommune var ikke det vanskelig å gå inn for det kommende samarbeidet.

– Vi tenker at dette samarbeidet kommer til å gå kjempebra. Smøla kommune har vi jobbet mye sammen med, og en skal lete lenge etter like engasjerte folk, sier Ulfsnes.

Fylkesfestivalen er kremen av Ung Kultur Møtest (UKM), og det er stort fokus på trygghet og det sosiale, og mindre fokus på konkurranse.

– Her skal det være trygt å uttrykke seg, og UKM både lokalt og regionalt er en mestringsarena der ungdom får utvikle seg i uttrykket sitt, sier prosjektleiar for UKM fylkesfestivalen, Trine Oftedal.

(Kilde: Møre og Romsdal fylkeskommune)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse