Mattilsynet advarer om at utenlandske egg kan inneholde salmonella og anbefaler derfor ikke å spise disse rå.
På grunn av eggmangel har norske selskaper importert egg fra andre land, i stor grad fra Estland, Nederland og Sverige, melder Nationen. Disse har gått til produksjon i industrien.
I dagligvarebutikken kan man finne egg fra Danmark og Polen. Egg fra sistnevnte land Mattilsynet advarer forbrukere mot å spise uten at de er varmebehandlet.
Egg fra utenfor Norge og Norden har ifølge Mattilsynet høyere risiko for å inneholde salmonella.
– Det betyr at man ikke bør spise bløtkokte egg, og ikke bruke slike egg i produkter som ikke skal varmebehandles, som for eksempel eggedosis eller majones. Man bør heller ikke smake på rå kakedeig eller røre med slike egg i, sier Randi Edvardsen, seniorrådgiver i Seksjon biologisk mattrygghet i Mattilsynet.
Mattilsynet understreker de at det er viktig at folk sjekker hvor eggene de kjøper kommer fra.
Eggene fra Norge og Norden skal være tydelig merket på pakken med landkode: NO, SE, FI eller DK.
(©NTB)