Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
22 juni 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Geir Olsen / NTB
Foto: Geir Olsen / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 22. juni.

Kraftig brann på Holmlia

For andre natt på rad brant det kraftig på Holmlia i Oslo. Denne gangen var det to eneboliger som ble totalskadd. Brannen, som startet i en garasje, spredte seg raskt til tilhørende bolig. Så spredte den seg videre til naboboligen. Brannvesenet har jobbet utrettelig gjennom natten for å hindre videre spredning av brannen. Totalt 28 personer ble evakuert i løpet av natten.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Gutt omkom i MC-ulykke

En 17 år gammel gutt omkom i en lettmotorsykkel-ulykke i Tjeldsund i Troms. Det er uklart hva som forårsaket ulykken. Luftambulansen var på stedet, men livet sto ikke til å redde.

To 16-åringer kolliderte

På Gran var det også en lettmotorsykkel-ulykke. Her kolliderte to 16-åringer med hverandre på en liten lokal bygdevei. Begge guttene ble fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse. Politiet har ikke fått beskjed om kritiske skader.

Røde Kors-kontor skadet av granater

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) sier deres kontor i Rafah fikk strukturelle skader tunge prosjektiler slo ned i nærheten under et angrep fredag.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hundrevis av fordrevne bor i telt rundt kontoret som fikk skader i fredagens angrep. ICRC sier 22 lik ble sendt til et Røde Kors-feltsykehus i nærheten etter angrepet.

To siktet for terrorplaner i Frankrike

En 19 år gammel mann og en mindreårig ungdom i Paris-regionen er siktet for å ha planlagt terrorangrep mot jødiske mål. 19-åringen er siktet for terrorkonspirasjon med hensikt om å utføre angrep og med å anskaffe og besitte våpen med terrorformål, sier en ikke navngitt kilde i rettsvesenet til nyhetsbyrået AFP fredag. Kilden opplyser at den mindreårige siktede ble pågrepet 13 juni.

De to skal ha kommet i kontakt i sosiale medier og planla «en voldelig aksjon rettet mot jødiske mål», sier kilden uten å komme med noen detaljer om planene.

NHL-finalen til kamp sju

Florida Panthers hadde fredag sin tredje sjanse til å sikre sin første Stanley Cup, men tapte 1-5 mot Edmonton. Dermed avgjøres alt i kamp nummer sju. Dersom Edmonton vinner i også den, er det første gang siden 1942 at et lag har ligget under 0–3 i finalekamper og likevel sikret seg Stanley Cup-trofeet til slutt.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøOg?
@Geir Ole SætremyrSvaret ditt står til stryk.
Hans-Peter Kaaresen 2 dager siden Er fergefri E39 realistisk?
Fornuftige refleksjoner Paul!  Det som blir det aller viktigste er å bytte ut regjeringen i september 2026, slik at fornuften ...
Ketil Strand Andersen 9 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse