Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
02 juli 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB
Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 2. juli.

Biden med skarp kritikk av høyesterettskjennelse

Høyesteretts kjennelse om en presidents immunitet betyr at det er «bokstavelig talt ingen grenser» for hva en president kan gjøre, sier USAs president Joe Biden. USAs høyesterett slo mandag fast at ekspresident Donald Trump ikke kan straffeforfølges for «offentlige handlinger» han gjorde som president, bare de han gjorde som privatperson.

Annonse
Annonse

– For alle praktiske formål betyr dagens avgjørelse nesten garantert at det ikke er noen grenser for hva en president kan gjøre. Dette er et grunnleggende nytt prinsipp, og det er en farlig presedens, sier Biden i en TV-sendt tale fra Det hvite hus.

AP: Trump vil ha New York-dom skrotet etter høyesterettskjennelse

Donald Trumps forsvarere ber dommeren i hysjpengesaken mot ekspresidenten om å sette til side dommen og utsette straffutmålingen, som er planlagt neste uke. I brevet til dommer Juan M. Merchan viser de til kjennelsen fra høyesterett. Advokatene ber Merchan om å vurdere om høyesterettsbeslutningen spiller inn i saken, går det fram av brevet som nyhetsbyrået AP har fått tilgang til.

De hevder at høyesterett bekreftet et argument forsvaret har fremmet om at påtalemyndigheten ikke skulle fått tilgang til noen beviser som de sier omhandlet offisielle handlinger.

Orkanen Beryl har økt i styrke

Beryl har økt i styrke til en kategori 5-orkan, opplyser USAs orkansenter NHC. Det betyr at det ventes «katastrofale skader».

Kategori 5 er det kraftigste på orkanskalaen Saffir-Simpson. Natt til tirsdag var orkanen øst i Karibia, drøyt 800 kilometer sørøst for Isla Beata i Den dominikanske republikk. Den beveget seg da nordvestover og var ventet å passere nær Jamaica onsdag.

Annonse
Annonse

Da hadde den maksimal vindhastighet på 72 kilometer i sekunder. Allerede har den krevd et menneskeliv i Grenada og ført til omfattende materielle skader i regionen.

Palestinere beordres til å evakuere fra Khan Younis

Den israelske hæren beordret mandag palestinere som oppholder seg i Khan Younis, til å evakuere. Det kan bety at en ny aksjon mot byen er i emning.

Evakueringsordren gjelder for den østlige halvdelen av byen og en stor del av det sørøstlige hjørnet av Gazastripen. Tidligere på dagen sa IDF at flere raketter var blitt skutt fra Khan Younis og mot Israel.

Tre personer sendt til sykehus etter hyttebrann i Kristiansand

Tre personer er sendt til sykehus med brannskader etter en hyttebrann på øya Sumatra i Vågsbygd i Kristiansand natt til tirsdag.

Det var totalt fem personer i hytta, samt to som sov i en sjøbu på tomten. Sjøbua er intakt. Familiens hund er imidlertid ikke gjort rede for.

Like før klokka 5 opplyser politiet at hytta er totalskadd og nedbrent og at brannmannskapene på stedet driver med etterslukking.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Geir Ole SætremyrDa bør fylkeskommunen ta en «Nordøyvegen» og gå i gang med så mange rassikringsprosjekter de bare kan komme opp med. ...
@Terje SundsbøFrå artikkelen i Sunnmørsposten, som tidligare er publisert i RB: ""Hva skjer dersom årets rassikring av Trollstigen viser seg å ...
@Geir Ole SætremyrNei, artikkelen hevder at å holde turistveier sommeråpne ikke skal prioriteres framfor å bygge døgnåpne hverdagsveier for egne innbyggere. Les ...
@Terje SundsbøHeile artikkelen som denne diskusjonen er med basis i så skal ein gløyme rassikring av turistveger som opna bare om ...
@Geir Ole SætremyrSiden det går på bekostning av fergeavløsning til Otrøya og Gossen, så er det vel de som fortjener en forklaring?
@Terje SundsbøNo er det slik at det er du som hevder at rassikring av Trollstigen ikkje skal gjennomførast på bekostning av ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse