Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Aage G. Sivertsen
Artikkel
19 april 2017 20:28
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingebrigt Steen Jensen besøkte Kristiansund onsdag 19.april og holdt et drivende godt foredrag. Ordkunstneren fikk de 60 fremmøtte til å le en times tid. Og temaet var egentlig KBK. Han snakket om sitt liv om lidenskapen, stammekulturen og hva humor kan bety i hverdagen. Her er et resyme:

Jeg har brukt et helt liv på fotball. Har veldig sterke bånd til Nordmøre og kan huske lokaloppgjørene mellom Fjordbotn og Enge. Min første kone, Kristin, var fra Valsøyfjorden og etter den tid har jeg vært frelst i Nordmørsk natur og kultur.

Vi trenger lidenskap og fellesskap. Der er fotballen. Der kan vi ta ut de mest intense og gale følelsene vi har. Jan Tore Sanner og sentralbankssjef Øystein Olsen stod ved siden av hverandre på siste Stabækkamp. De kjente ikke hverandre, men når Stabæk scoret, slang de armene rundt hverandre og skrek av glede.

Andre Flem, som var med å spille Stabæk opp fra femte til 1.divisjon, er en legende i Stabæk. Han ble første medlem av vårt The Hall of fame.  

Dagens trener for KBK, Christian Michelsen gjorde noen ingen kommer til å gjøre etter ham. På samme året ble han toppscorer både for reservelaget og for førstelaget i Stabæk.

Jeg er glad i å tippe, jeg tipper hver dag.

Da vi vant mot Os og rykket opp i 1.divisjon, rev jeg i stykker alle flybillettene og fortalte at jeg hadde bestilt hotell til alle spillerne og lederne. Jeg hadde nemlig vunnet 250 000 kroner på at Stabæk ville rykke opp, og det gjorde vi denne dagen. Derfor sponset jeg et døgn i Bergen på hele klubben. Andre Flem scoret forøvrig det første målet da vi vant 2-0. Det ble en fantastisk festaften. Da jeg skulle hente de 250 000 kronene på mandagen, viste det seg at bettingselskapet hadde gått konkurs, så jeg fikk ikke en krone. Men det var verdt hver en krone!

Hva har vi hvis vi ikke har lidenskap i livet? Da har vi ingen ting. Det er viktig å være en del av noe. LO er slik, de holder hverandre i hendene. Slik er det med fotballen og frikirken. Frikirkene vokser i Norge. Den sterkeste samlingen vi har i Norge er Klanen i Vålerengen. De har 25 000 medlemmer, en fantastisk tilhørighet, en stammekultur.

Man kan bytte jobb, bytte bil, bytte kone, men man kan aldri bytte fotballklubb. Alle har lyst å være med i en indianerstamme.

Det handler om å gi kundene en god grunn.  Man må by på seg selv, gjøre noe utenom det vanlige. Man må finne på noe. Fotballen er ekstremt rituell. Alle sterke kulturer har ritualer. Sangen f.eks. Man må lære av de sterke kulturene. Vi må synge! Kan vi ikke ha det gøy? Ingen er mer avhengig av troverdighet enn et flyselskap. Når ett av dem åpner bagasjehylla og en flyvertinne skrider frem, forstår man at man kan både ha det gøy og å være troverdig.

KBK må bygge ritualene. Man bygger ikke alt på en dag. Det tar tid. Folkelig, åpen og ydmyk er de viktigste ordene jeg vet. De har jeg fra Nils Arne Eggen. Vi trenger ideologi, verdier, visjon og mål. Gi drømmen en sjanse, sier Norsk Tipping. Det er slikt jeg liker. Det er ikke bra at andre gjør det bra. Vi blir ikke inspirert når andre gjør det bra. Vi blir irritert. Slik er Norge. Dette må vi prøve å gjøre noe med.

Vi må fortelle historiene. Vi må tørre å tenke stort. Vi må unne hverandre fremgang.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse