Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
04 juni 2017 20:52
Del på Facebook
Ålesund–Haugesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Ålesund–Haugesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både KBK, Molde og Ålesund endte poengløse etter denne fotballrunden. KBK tapte 2-1 borte mot Viking, Molde 1-0 borte mot Sarpsborg 08 og Ålesund 1-0 hjemme mot Haugesund.

Viking - KBK (NTB)

tbf173bfMoldes manager Ole Gunnar Solskjær (t.v) og Sarpsborg 08s trener Geir Bakke før eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Molde på Sarpsborg stadion. Geir Bakke og hans menn fortsetter å ta trepoengere. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sarpsborg 08 - Molde (NTB)

Tre poeng og Askar-signering for Sarpsborg-supporterne

Først fikk Sarpsborg-supporterne nyheten om at Amin Askar er klar for klubben. Deretter ble dagen fullkommen med 1-0-seier hjemme mot Molde i Eliteserien.
Seieren betyr at Sarpsborg fortsatt kun har ett tap på de sju hjemmekampene hittil denne sesongen. Mot Molde kom sesongens femte trepoenger på eget kunstgress.

– Jeg synes vi er best i alt fra start til slutt. En veldig fortjent seier. Vi burde kanskje vært litt mer giftig, sa Sarpsborgs hovedtrener Geir Bakke, ifølge Eurosport.

Han fikk støtte fra Molde-kaptein Ruben Gabrielsen.

– Det er fortjent. Vi skaper ikke veldig mye, men de scorer på den sjansen de får. Det er slik de vinner, sa midtstopperen.

Askar tilbake
Vertene var best før hvilen, men en god Andreas Linde i Molde-målet sørget for at lagene gikk til pause på 0-0.
I den nevnte pausen ble Amin Askar presentert som Sarpsborg-spiller. Askar var i klubben på lån i 2015 og ble fort en publikumsfavoritt på Sarpsborg stadion. Han avsluttet kontrakten med tyrkiske Sanliurfaspor i april.

Nyheten virket også å gi spillerne et løft og etter 62 minutter satt scoringen da Ole Jørgen Halvorsen serverte Mortensen inne i feltet som bredsidet inn 1-0.

Joachim Thomassen fikk en gedigen mulighet til å doble til 2-0 like etter, men hans avslutning fra skrått hold ble reddet av Linde.

To debutanter
Ole Gunnar Solskjær så sitt lag slite med å skape de store mulighetene mot et godt hjemmelag. Ola Toivio prøvde seg på et frispark fra langt hold og skuddet skiftet retning på vei mål mot, men ble reddet av Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen.
Solskjær, som allerede manglet flere spillere med skade og suspensjon, kastet innpå to debutanter mot slutten i håp om poeng.

Erling Braut Håland (16), som er sønn av Alf-Inge Håland, og Leo Skiri Østigård (17) fikk begge sine debuter i Eliteserien uten å klare å markere seg i form av scoring. Sistnevnte kom inn for Sander Svendsen som virket å pådra seg en strekk i låret.

Resultatet gjør at Sarpsborg ligger på annenplass med 24 poeng før Branns kamp mot Odd senere lørdag. Molde ligger på sjuendeplass med 17 poeng.

(©NTB)

Ålesund -Haugesund(NTB)

Aalesunds sjansesløsing endte med tap

Aalesund skapte nok av sjanser til å vinne hjemmeoppgjøret mot Haugesund, men svak uttelling foran mål sørget for at laget tapte eliteserieoppgjøret 0-1.
Mustafa Abdellaoue fikk muligheten allerede etter to minutter etter å ha blitt spilt gjennom av Aron Elis Thrándarson, men spissen fikk ikke stokket beina i avslutningsøyeblikket. Forspilte sjanser skulle siden bli melodien for hjemmelaget denne kampen.

– At vi ikke scorer i dag er både litt uflaks og at vi ikke er bra nok. Vi har såpass mange sjanser at vi burde score, sa Aafk-kaptein Fredrik Carlsen til Eurosport etter kampen.

Han fikk se gjestene ta ledelsen da Shuaibu Lalle Ibrahim ble spilt gjennom. Nigerianeren rundet keeper Andreas Lie og satte inn 1-0.

Carlsens lag fortsatte å skape flere store muligheter før pause og Lars Veldwijk fikk ved to anledninger muligheten til å utligne. Først ble spissen spilt fri ute i feltet etter 29 minutter, men avslutningen snek seg på utsiden av stolpen.

Veldwijk med store sjanser
Etter 37 minutter fikk han muligheten igjen etter et godt slått frispark av nettopp Carlsen, men avslutningen gikk langt over mål.
Aalesund fortsatte å skape det som var av sjanser etter pause og etter 63 minutter var det Carlsen som fikk muligheten, men hans avslutning gikk utenfor.

Kun minutter senere var nok en gang Veldwijk på farten, men nok en gang snek hans avslutning seg utenfor stolpen.

Sesongens fjerde for FKH
På overtid fikk Oddbjørn Lie en eventyrlig mulighet til å sikre ett poeng etter at Veldwijk headet ballen ned til 29-åringen. Avslutningen på volley endte imidlertid i armene på FKH-keeper Per Kristian Bråtveit.
Gjestene fra Haugesund holdt unna for AaFK i sluttminuttene og kunne innkassere sesongens fjerde seier. Det holder til en niendeplass.

Aalesund ligger på femteplass med 18 poeng.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse