Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Per Helge Pedersen
Artikkel
11 august 2017 20:59
Del på Facebook
Per Helge Pedersen. Foto: Privat,
Per Helge Pedersen. Foto: Privat,
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva er det som skjer i samfunnet vårt? Hvorfor skal levedyktige, flotte bedrifter ute i distrikts-Norge som Ello i Kristiansund legges ned og flyttes? Hvorfor skal levedyktige sykehus som det vi har i Kristiansund legges ned og flyttes? Dette er dessverre et resultat av en, etter mitt syn, mislykket politikk som dagens politikere har lagt opp til. Mange synes å tro at til større alt blir, til bedre blir det. Det er sannelig ikke det rette svaret.

Det er et paradoks at noen av landets rikeste personer får enorme skattelettelser i den tro at de skal tilføre Norge flere arbeidsplasser. Et fatalt resultat er nedleggelsen av Ello og tap av mange gode arbeidsplasser på grunn av en steinrik Hagen, som skal tjene enda mer i sitt Orkla-konsern ved at Ellos maskiner flyttes til Sverige. Dette er ikke å vise samfunnsansvar, men dagens politiske ledelse synes at dette er greit. Nå tror jeg at dette bedriftsøkonomisk også er en feil avgjørelse.  Ellers er det ikke alle som glemmer hvordan Hagen satte store deler av norske mediebedrifter i  spill for at han skulle tjene mer penger. Dette var også en sak som var blottet for samfunnsansvar.

Det samme ulykksalige ser vi i sykehusene. Noen ambisiøse leger har fått det for seg at alt skal samles i store sykehus. Og dessverre har politikerne fulgt alle de dårlige rådene om å sentralisere helsetilbudene.

Nå er meldingen kommet om at Kristiansund kommune har tapt rettsaken om det famøse sykehusvedtaket som gjør at Romsdal og Nordmøre skal få et felles sykehus. Dette har dessverre vært en sak som har vært et mareritt for mange gjennom årtider. Men dette er selvsagt en sak som aldri burde vært tatt opp i rettsapparatet. Dette er først og fremst en politisk skandale og ikke en juridisk skandale.

Jeg har tidligere vært skeptisk til hvordan denne saken er kjørt politisk lokalt, men sentralt er hele sykehussaken en av de største skandalene vi har sett i norsk politikk.

Jeg vet heller ikke hva som har skjedd politisk lokalt i forhold til Ello. Men hadde det vært større engasjement tidligere, kunne resultatet kanskje ha blitt at det var Ello i Kristiansund som skulle bli det store satsningsområdet i Orkla.

Nå håper jeg at alt blir gjort for å sikre ny drift i lokalene til Ello slik at nye arbeidsplasser kan skaffes og så håper jeg at alt blir gjort for å redde sykehuset på Nordmøre. Det har skjedd undere før, og det kan skje igjen. Men da trengs et solid politisk handverk.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse