Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
19 januar 2018 22:12
Del på Facebook
Administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, Espen Remme, ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard og rådmann i Kristiansund, Arne Ingebrigtsen. Foto: Tore Lyngvær, Kristiansund kommune.
Administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, Espen Remme, ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard og rådmann i Kristiansund, Arne Ingebrigtsen. Foto: Tore Lyngvær, Kristiansund kommune.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding fra Kristiansund Kommune fredag, meldes det om at det planlagte DMS i Kristiansund er konkretisert betydelig.

Etter fredagens arbeidsmøte ble styringsgruppa satt med Kristiansunds ordfører Kjell Neergaard som leder og det ble besluttet å søke etter prosjektleder.

Siden vedtaket om å bygge nytt sykehus på Hjelseth, har det vært klart at det skal etableres et distriktsmedisinsk senter i Kristiansund. Nå begynner den viktige prosessen med å skape mest mulig innhold i senteret som er besluttet etablert i dagens sykehusbygg. Av spesialisthelsetjenester skal det distriktsmedisinske senteret minimum inneholde poliklinikker, dagbehandling og dagkirurgi.

— Jeg er svært glad for at vi nå har fått på plass en styringsgruppe og at vi skal utlyse prosjektlederstillingen, sier ordfører Kjell Neergaard. DMS i Kristiansund vil være med å utforme fremtidens helsetjeneste. Dette blir en spennende utfordring som kan skape mange nye kompetansearbeidsplasser.

— Fra spesialisthelsetjenesten skal det distriktsmedisinske senteret minimum inneholde poliklinikker, dagbehandling og dagkirurgi. - Helse Møre og Romsdal er svært glade for å komme i gang med utviklingen av DMS i tett samarbeid mellom Orkide, kommunene på Nordmøre og Kristiansund kommune. Det er nå viktig å legge til rette for videreføring og utvikling av spesialisthelsetjenester, kommunale tjenester, helseinnovasjon og andre utviklingsaktører som ønsker seg inn i fremtidens DMS, sier administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, Espen Remme.

Videre skriver Kristiansund Kommune i sin pressemelding:

DMS i Kristiansund vil ha et unikt omfang av spesialisthelsetjenester, sammenlignet med andre DMS. I tillegg har etableringen av Helseinnovasjonssenteret allerede etter knapt ett års drift, vist at det har livets rett, at det fyller flere funksjoner og har blitt et ettertraktet fagmiljø for samarbeidsparter.

Regionalt responssenter utvikles i disse dager og er en betydelig del av Helseinnovasjonssenterets aktivitet. I Regionalt responssenter vil partene kunne utvikle nye samhandlingsformer og bidra til utprøving og testing av nye pasientforløp.

For å lykkes med å oppnå ambisjonene om et DMS som inntar en særstilling i Norge hva gjelder bredde, kompetanse, forskning og utvikling, må mulighetsrommet utforskes og utnyttes. Det meste vil være opp til oss selv og vår egne vilje til å legge kjente og ukjente tjenester inn i det distriktsmedisinske senteret.På den ene siden må kommunene både erkjenne behovene for, og være villige til å legge tjenester (kommunale og interkommunale) inn i DMS.

I dag har noen av kommunene samarbeidsavtale om felles legevakt. De samme kommunene har samarbeidsavtale om kommunale øyeblikkelig hjelp senger. Flere av kommunene på Nordmøre deltok i utredningsarbeid om hva DMS Kristiansund kunne inneholde. Dette arbeidet gir et godt bilde på hva som kan være mulig.

Samtidig er det viktig at det nå blir børstet støv av dette arbeidet og at fagmiljøene våre på nytt vurderer både muligheter og behov. På den andre side så må Helseforetaket vise vilje til å utvikle spesialisthelsetjenester i det distriktsmedisinske senteret og være åpen for at flere avgrensede spesialisthelsetjenester kan desentraliseres og legges til DMS. I tillegg må partene sammen hele tiden være på jakt etter de beste pasientforløpene. Dette gjør vi best gjennom å utvikle et felles fagmiljø som bidrar til å styrke samhandlingen mellom forvaltningsnivåene i dagens helsetjeneste.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse