Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
12 mars 2018 11:02
Del på Facebook
Finansminister Siv Jensen ankommer regjeringens budsjettkonferanse på Hurdalsjøen hotell. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen ankommer regjeringens budsjettkonferanse på Hurdalsjøen hotell. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frp-leder Siv Jensen avfeier striden rundt Sylvi Listhaugs siste utfall mot Ap som «en diskusjon om ord». – Formen til Listhaug er for tøff, sier Erna Solberg.

– Formen til Facebook-posten til Sylvi Listhaug var for tøff, og har ført til at retorikken i saken overdøver substansen i den, sier statsminister Erna Solberg til NTB.

Hun etterlyser en mer edruelig diskusjon om innhold i saken og hvilke virkemidler myndighetene skal ha for å forebygge terrorhandlinger og -planlegging, men har ingen planer om å be Listhaug slette Facebook-innlegget som har vakt voldsomme reaksjoner.

Med et bilde av maskerte og bevæpnede menn, beskylder Listhaug Arbeiderpartiet for heller å ville verne om rettighetene til terrorister enn å beskytte det norske folket. Fra flere hold er det kommet krav om at justisministeren må slette og beklage utspillet.

– Det har vært en polarisert debatt fra begge sider. Rikets sikkerhet og antiterror bør diskuteres i mer ordentlige former, sa Solberg.

Ingen kritikk fra Jensen
Derimot var det ikke et kritisk ord å høre fra Jensen om Listhaugs påstand om at Ap synes det er viktigere å verne om terroristers rettigheter enn å beskytte det norske folket da Frp-lederen møtte pressen mandag. Anledningen var starten på arbeidet med statsbudsjett for neste år, men journalistene var vel så opptatt av å få de tre partilederens syn på uttalelsene til Listhaug.

– Det er viktig å diskutere virkemidlene i innvandrings- og integreringspolitikken. Men dette har endt opp med å bli en diskusjon om ord, sa Jensen på spørsmål om hun stilte seg bak Listhaugs uttalelse på Facebook.

– Den debatten kommer ikke til å prege budsjettforhandlingene, sa Jensen.

På spørsmål fra NTB om hun har forståelse for de til dels kraftige reaksjonen Listhaugs utspill har vakt, nøyer hun seg med å si at «jeg har registrert at det var vært mye diskusjon om det.»

Listhaug taus
Listhaug selv hadde absolutt ingen kommentar til stormen hennes utspill har skapt da hun ankom Hurdal for å delta i budsjettkonferansen. Hun nektet å svare på spørsmål rundt Facebook-innlegget.

– Forstår du reaksjonene utspillet har skapt?

– Nå skal jeg kjempe for penger til justissektoren og politiet, sa Listhaug til NTB.

– Så uansett hvordan jeg stiller spørsmål rundt dette, så vil du ikke svare?

– Nå skal vi diskutere budsjettet, sa Listhaug.

Innvandringspolitisk talsperson Jon Engen-Helgheim (Frp) mener Arbeiderpartiet er skyld i at debatten om Sylvi Listhaugs Facebook-post er koblet til terroren 22. juli. Det sa han under Politisk kvarter mandag morgen.

– Jeg kan ikke klare å forklare dette på en annen måte enn at Arbeiderpartiet setter terroristenes rettigheter foran nasjonens sikkerhet.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet er det eg har sagt. Fergefri veg til Otrøya er i realiteten ein konsekvens av fergefri E39 frå Ålesund ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDen raskeste traséen for Møreaksen går over Otrøya – det er ingen premiss for fergefri E39. Som en konsekvens av ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDersom premisset er at E39 skal først og framst legge til rette for fergeavløysing til Otrøya og Gosssen er argumentrekka ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNår du ikke har argumenter til artikkelen, så skriver du om noe helt annet. Les innlegget til Rasmussen en gang ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøVeblungnes: Trangt gjennom sentrumBrustuglia: Problem på vinterenVolda sentrum: E39 gjennom sentrum.Rv70: 3 bruer oppgraderast til å takle dagens standard på ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
Strekninga Vik til Molde har vore ferdig regulert i 2 år, KS2 er gjennomført og teknisk sett er prosjektet ferdig ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse