I fjor valgte Oslo kommune i samarbeid med politiet å øke beredskapen og sette opp ekstra sikkerhetstiltak rundt barnetoget i Oslo sentrum 17. mai. Mange av tiltakene blir videreført i år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Beredskapsetaten i Oslo har besluttet å sette ut busser som skal sperre sentrumsgater 17. mai også i år, selv om trusselvurderingen er nedjustert.

Trusselvurderingen var oppjustert til «sannsynlig» 17. mai i fjor, og barnetoget i Oslo var flankert av busser som sperret gatene inn mot Karl Johan som et tiltak for å forhindre terror.

I november 2017 ble trusselvurderingen nedjustert fra «sannsynlig» til at det var «mulig» med et angrep, men samme sikkerhetstiltak blir likevel gjennomført i årets feiring, skriver NRK.

Beredskapssjef Ann Kristin Brunborg i Oslo kommune sier at dette innebærer sperring av sentrumsgater med store blomsterkrukker og kjøretøyer. Hun forteller også at politiet har bedt kommunen å stille med busser igjen.

– Det er et trusselbilde som krever at vi skal sikre barnetoget. Trusselnivået var et hakk høyere i fjor, men vi hadde også sikringstiltak før det, sier hun til rikskringkasteren.

Brunborg tror imidlertid at publikum vil merke lite til tiltakene.

– Mye av dette er tiltak folk er vant til å se i bybildet. I fjor fikk vi mange positive tilbakemeldinger på at det ikke var stor inngripen i bybildet, og at folk syntes det var helt greit, sier hun.

Politiet i Oslo sier til NRK at de fortsatt er i planleggingsfasen og ikke ønsker å si noe om sikkerhetstiltakene nå. De kan heller ikke bekrefte om de hvite, tunge trailerne vil bli brukt i år.

Brunborg sier også at beredskapsetaten vurderer å flytte de store blomsterkrukkene midt på gaten i Karl Johan, for hindre at de står i veien for barnetoget.

tbe36611Politiet driver fortsatt med planlegging av beredskapen 17. mai, og kan ikke bekrefte hvorvidt de vil bruke disse hvite trailerne som et sikkerhetstiltak også i år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format, tilknyttede artikler og med kinoprogrammet i Kristiansund i tillegg.

Relevant innhold

Annonse