Annonse
Annonse
Leder av Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen, mener Ap har problemer med å vise folk flest at man er på deres lag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Leder av Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen, mener Ap har problemer med å vise folk flest at man er på deres lag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Nobelkomiteens leder Berit Reiss-Andersen er fortsatt Ap-medlem. Men hun mener at partiet ikke greier å samle seg om et politisk prosjekt.

– Det er trist at Arbeiderpartiet ikke greier å finne sin plass i samfunnet i dag. Partiet greier ikke å samle seg om et politisk prosjekt. Det synes jeg er trist, sier Reiss-Andersen i et intervju medNRK.

Hun mener at Ap har problemer med å vise folk flest at man er på deres lag.

– Målgruppen for Arbeiderpartiets politikk er ikke like tydelig i dag som den var tidligere. Spørsmålet er rett og slett: hvem er arbeiderklassen, sier Reiss-Andersen, som var statssekretær i Justisdepartementet i en kort periode under Thorbjørn Jaglands regjering.

– Arbeiderklassen finnes nå i veldig mange samfunnslag. Jeg har ikke svaret på hvordan man skal løse dette problemet. Det registrerer jeg at partiet mitt heller ikke har, sier Reiss-Andersen.

Partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet sier til NRK at hun ikke er enig i kritikken – selv om partiet sliter med oppslutningen.

– Jeg mener vi har vist både gjennom arbeidet i Stortinget i vinter, og ikke minst gjennom at vi har over 200 ordførere i hele landet, som hver eneste dag både vedtar og gjennomfører politikk, at vi har en god sosialdemokratisk politikk, sier Stenseng.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte