Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
30 september 2018 20:03
Del på Facebook
Michael Karlsen ble dagens mann for Ranheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Michael Karlsen ble dagens mann for Ranheim da trønderklubben snudde 0–1 til 2–1-seier i eliteserieoppgjøret mot Kristiansund søndag.

Ranheim imponerte ingen før pause, men en voldsom sluttspurt de siste 45 minuttene sørget for en imponerende snuoperasjon.

Først utlignet Michael Karlsen på straffespark etter at Sondre Sørløkk hadde blitt lagt i bakken med ulovlige midler. Deretter ble målscoreren selv lagt i bakken, og igjen pekte dommer Tom Harald Hagen igjen på straffemerket.

Karlsen var på ny sikkerheten selv.

Og som om ikke det var nok fikk Ranheim-profilen også sjansen en tredje gang på straffe fem minutter før slutt. Igjen skjøt han på samme sted, men det forsøket reddet Kristiansund-keeper Sean McDermott.

– Jeg tenkte jeg skulle kjøre tidenes raskeste hat trick på straffe, men bommet dessverre på den siste, sa matchvinneren til Eurosport etter kampen.

Viktig seier
Han ergret seg over at det ikke ble tre straffemål.

– Det første straffesparket er jeg ikke fornøyd med, og det andre ser jeg på keeperen. Det tredje skulle jeg bare banket inn. To av tre er brukbart, men det skulle sittet det tredje også, sa Karlsen.

Han gledet seg samtidig over seieren.

– Det er lenge siden vi har vunnet en kamp, så det var viktig å holde helt inn denne gangen, sa Karlsen.

Kristiansund hadde taktpinnen i en ikke altfor sjanserik første omgang i Trondheim. Ufortjent var det derfor ikke av gjestene tok ledelsen etter en drøy halvtimes spill.

Etter fram og tilbake rundt Ranheims 16-meter havnet ballen hos Aliou Coly på bakre stolpe. Han traff godt på halv volley, men fikk hjelp av en uheldig Aslak Fonn Witry. Ballen skiftet retning i Ranheim-forsvaret og suste i mål bak en utspilt Even Barli i hjemmelagets mål.

Straffene avgjorde
Tidligere i omgangen hadde gjestene i tillegg vært svært nær scoring da et frispark fra venstreback Christoffer Aasbak ble stusset videre. Ballen strøk stolpen bak Barli.

Veteranen Øyvind Storflor fikk Ranheims største mulighet før pause, men avslutningen fra god posisjon gikk rett utenfor gjestenes mål.

Heller ikke annen omgang ble noen sjansebonanza. I striregnet i Trondheim slet både hjemmelaget og gjestene fra Kristiansund med å komme til mange og klare måltilbud.

Straffesparkene til Karlsen ble til slutt kampavgjørende.