Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
19 oktober 2018 09:44
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TVNorge-eier og TV 2-konkurrent Discovery klager inn TV 2s avtale med staten til tilsynsorganet ESA, melder Dagens Næringsliv.

Avtalen mellom TV 2 og staten kan gi mediehuset inntil 675 millioner kroner i løpet av fem år.

– Jeg kan bekrefte at vi klager TV 2-avtalen inn til ESA. Vi mener prinsippene som ligger til grunn for TV 2-avtalen bryter med EØS-reglene for statsstøtte. Å gi TV 2 penger på feil grunnlag vil virke konkurransevridende og mot sin hensikt, derfor velger vi nå å klage avtalen inn til ESA, sier Espen Skoland, nordisk kommunikasjonsdirektør i Discovery Networks, til Dagens Næringsliv.

– Bryter med reglene
Eftas overvåkingsorgan i Brussel (Efta Surveillance Authority) ESA har som oppgave å sikre at Efta-landene oppfyller sine forpliktelser etter EØS-avtalen.

Skoland har tidligere bedt norske politikere om å gripe inn avtalen som de mener bryter med EØS-reglene.

– Når TV 2 selger reklame, er en seer en seer. Du må betale samme pris enten seeren er 35 eller 55 år. Men når TV 2 skal få penger av staten, skreddersyr de helt egne modeller for hvordan de skal føre inntekter på nyheter. Disse modellene får det til å se ut som nyheter er mindre lønnsomt enn det egentlig er, sier Skoland.

Trygg på avtalen
TV 2-sjef Olav Sandnes og kulturminister Trine Skei Grande (V) signerte TV-avtalen i Bergen 26. september i år. Sandnes sier han er trygg på avtalen.

– Så vidt vi har fått forståelse av er dette er klage på utlysningen og tildelingen. Det betyr at Discovery angriper et politisk vedtak som det er bred støtte for i Stortinget, sier TV 2-sjef Sandnes.

– Det er Kulturdepartementet som har utlyst og inngått avtalen, og kulturministeren har sagt at hun er trygg på at den vil stå seg godt. Det er vi også, sier han.

I avtalen forplikter TV 2 seg til å ha daglige nyhetssendinger, de skal tilby norskspråklig barne-TV og programmer for unge og bruke minst 250 millioner kroner på førstegangsvisninger av norsk film og TV-drama i avtaleperioden.

Innholdet skal tilbys på én lineær TV-kanal, og i tillegg må allmennkringkastingsinnholdet gjøres tilgjengelig på internett.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse