Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
04 februar 2019 11:32
Del på Facebook
Ole Gunnar Solskjær har et falkeblikk fra Nils Arne Eggen på seg om dagen. Foto: Rui Vieira, AP / NTB scanpix
Ole Gunnar Solskjær har et falkeblikk fra Nils Arne Eggen på seg om dagen. Foto: Rui Vieira, AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trenerlegenden Nils Arne Eggen ser ingen grunn til at Ole Gunnar Solskjærikke skal lykkes med å få Manchester United tilbake helt på toppen.

Søndag slo United Leicester 1-0 borte i Premier League. Dermed står Solskjærmed ni seirer og en uavgjort på sine ti første kamper i vikarjobben.

Nils Arne Eggen gleder seg stort over suksessen til Ole Gunnar Solskjær i Manchester United. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixNils Arne Eggen gleder seg stort over suksessen til Ole Gunnar Solskjær i Manchester United. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix– Jeg er ikke i tvil om at Solskjær kan fungere godt og få det bra til i United også over lengre tid. Når det gjelder å takle utfordringer, så har vi mange gode eksempler fra Norge. Vi kom jo først til Sydpolen (Roald Amundsen i 1911, red. anm.). Jeg ønsker Ole Gunnar all medgang. Det kommer til å komme noen kneiker imot. Det gjør som regel det i slike jobber, men jeg tror han, spesielt i United, vil klare dette utmerket godt, sier Eggen til NTB.

Nordmannen har lagt inn en foreløpig sterk søknad til å bli vurdert for en permanent ansettelse.

I dag er det fire norske trenere i utlandet i elitefotball for menn ifølge den norske trenerforeningen.

Sammen med Solskjær har Ståle Solbakken (FC København), Åge Hareide (Danmarks landslag) og Tor Thodesen (finske HIFK) jobber utenfor Norges grenser.

– Det går utmerket godt for en ungdom (Solskjær) å ta United tilbake til gamle høyder. Det samme gjelder for Solbakken når det gjelder å føre FCK tilbake til mesterligaen og en Hødd-gutt (Hareide) å lede Danmark til VM og oppnå suksess der.

Glede

Eggen peker på at Solskjærs smil og positivitet var det United hadde behov for.

– Var det noe United trengte etter Mourinho, som visstnok smilte en gang i 1997, men ingen la merke til det, så var det Solskjærs entusiasme og humør sammen med hans dyktighet, sier Eggen.

– Jeg følger jo først og fremst med to norske fotballtrenere i utlandet. Det er jo han Ole Gunnar selvfølgelig og den store adept fra de store skoger, Ståle. Begge to er jo likandes karer og voksne i dobbelt forstand. De har en holdning og innstilling og vet hva de vil. Det er en klar forutsetning for å være en god hovedtrener, altså sjef for et lag. De er jo produktsjefer, sier han og flyr videre til neste poeng.

– Det andre, og det er ganske interessant: Begge er på hjemmebane. Ole Gunnar tok med seg sin erfaring fra United-kulturen og for ham lært gjennom Alex Ferguson-perioden og via andre når han kom tilbake til Manchester. Det samme er det jo med Ståle. For å være litt spøkefull og kanskje gå litt langt, så har han jo nesten dødd for klubben sin. Ståle er jo FC København. Han slipper å åpne dører i Parken uten å vite hva som skjuler seg bak dem, sier Eggen.

Stolt

Solbakken segnet om etter akutt hjertestans på en trening da han var FCK-spiller i 2001. Han var erklært død i sju minutter, men ble gjenopplivet.

– Jeg er på vegne av Norges trenerstand veldig stolt av hva de får til Åge, Ole Gunnar og Ståle. De er alle glitrende representanter for norske trenere. Thodesen kjenner jeg ikke så godt, men han gjør det sikkert også flott. De er nok et bevis på at vi kan ting oppi her også uten snø på bakken, sier Eggen med en henvisning til vinteridrett.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse