Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
19 februar 2019 22:05
Del på Facebook
Et sjeldent enig Nordmøre (minus Eide) med sterk tilbakemelding til HMR sitt styremøte den 20. februar 2019. Illustrasjon: Wikipedia / KSU.NO
Et sjeldent enig Nordmøre (minus Eide) med sterk tilbakemelding til HMR sitt styremøte den 20. februar 2019. Illustrasjon: Wikipedia / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter møtet mellom HMR og ordførerne på Nordmøre den 14.2.2019, har Orkide gitt en kraftig tilbakemelding til styret i Helse Møre og Romsdal og adm. dir. Espen Remme, underskrevet av samtlige Nordmørsordførere (ordføreren i Eide mangler). Tilbakemeldingen er en av mange referatsaker på morgendagens styremøte i helseforetaket. 

Her blir det uthevet at regionrådet ikke aksepterer ytterligere nedbygging av spesialisthelsetjenesten på Nordmøre i interimsperioden til nytt sykehus står ferdig. De presenterte premisser for innsparingsforslagene knyttet til føde- og rehabiliteringstilbudet bestrides. Sammen med det stramme tidsløpet som helseforetaket har lagt opp til, fremmes det forslag som ytterligere vil forsterke skjevheten i tjenestetilbudet for innbyggerne i Møre og Romsdal.

Tilbakemeldingen sier også at tidspresset i prosessene, fører til at kommunene hverken får reell innflytelse eller god samhandling for tilrettelegging av fremtidsrettede løsninger innen kommunenes helsetjenester eller spesialisthelsetjenesten.

At også byggprosjektet har påført påført helseforetaket ekstra kostnader og forlengelse av interimsperioden frem til nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal (SNR) står ferdig, ser Orkide som ytterst uheldig i forhold til HMR sin «sykehushistorie».

Stiller seg tvilende til besparelseseffekter

I forhold til til de nylig gjennomførte ROS-analysene for samling av fødetilbud i Kristiansund eller Molde og samling av all døgnbasert rehabilitering til Ålesund, skriver Orkide følgende:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt er det ikke presentert beregninger av økonomiske konsekvenser for dette, og regionrådet stiller seg tvilende til om samling av føde/barsel og rehabilitering vil gi direkte økonomiske besparelser for HMR. Regionrådet er spesielt bekymret for at HMR og HMN er villig til å ta ansvar for den økte dokumenterte risikoen som lengre avstander til fødetilbud representerer.

Advarer også mot at SNR, HMR og regionens fremtid står på spill

Tilbakemeldingen avsluttes med en bekymring om at SNR vil svekkes dersom forslagene om om å samle fødeavdelingene og rehabiliteringstilbudet blir realisert. Dette vil i sin tur kunne utforde HMR som eget helseforetak og Møre og Romsdal som egen region.

Se hele tilbakemeldingen  fra Orkide, som er en av svært mange dokumenter på en betydelig saksliste på morgendagens styremøte i Helse Møre og Romsdal.

Tilbakemelding fra møtet med HMR og ordførerne på Nordmøre 14.februar 2019

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 4 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenIngen av kravene til hovedfarled lar seg oppfylle med Romsdalsaksen.Riksantikvaren er øverste instans i vernesaker.
Terje Sundsbø 4 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenDet er kun et fåtall konsulentselskaper som er kvalifiserte til å foreta KS2-analyser. Men du stoler vel heller ikke på ...
Rolf Erik Pedersen 10 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøDet er mange klassifiseringen for hovedfarled. Dette burde du vite, før du uttaler deg.Riksantikvaren avgjør ikke så viktige saker alene?
Rolf Erik Pedersen 10 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøVi får håpe på at bindingene mellom departementene ikke er "kompis" preget, slik at det blir en nøytral og seriøs ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagDette er et svadasvar fra deg. Du slenger jo bare ut av deg påstander du ikke kan forsvare med annet ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagIstedenfor å bare å gjenta disse tåpelige kommentarene dine, kan du heller påpeke hva som er mine fantasitall og alternativ ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte