Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
19 februar 2019 22:05
Et sjeldent enig Nordmøre (minus Eide) med sterk tilbakemelding til HMR sitt styremøte den 20. februar 2019. Illustrasjon: Wikipedia / KSU.NO
Et sjeldent enig Nordmøre (minus Eide) med sterk tilbakemelding til HMR sitt styremøte den 20. februar 2019. Illustrasjon: Wikipedia / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter møtet mellom HMR og ordførerne på Nordmøre den 14.2.2019, har Orkide gitt en kraftig tilbakemelding til styret i Helse Møre og Romsdal og adm. dir. Espen Remme, underskrevet av samtlige Nordmørsordførere (ordføreren i Eide mangler). Tilbakemeldingen er en av mange referatsaker på morgendagens styremøte i helseforetaket. 

Her blir det uthevet at regionrådet ikke aksepterer ytterligere nedbygging av spesialisthelsetjenesten på Nordmøre i interimsperioden til nytt sykehus står ferdig. De presenterte premisser for innsparingsforslagene knyttet til føde- og rehabiliteringstilbudet bestrides. Sammen med det stramme tidsløpet som helseforetaket har lagt opp til, fremmes det forslag som ytterligere vil forsterke skjevheten i tjenestetilbudet for innbyggerne i Møre og Romsdal.

Tilbakemeldingen sier også at tidspresset i prosessene, fører til at kommunene hverken får reell innflytelse eller god samhandling for tilrettelegging av fremtidsrettede løsninger innen kommunenes helsetjenester eller spesialisthelsetjenesten.

At også byggprosjektet har påført påført helseforetaket ekstra kostnader og forlengelse av interimsperioden frem til nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal (SNR) står ferdig, ser Orkide som ytterst uheldig i forhold til HMR sin «sykehushistorie».

Stiller seg tvilende til besparelseseffekter

I forhold til til de nylig gjennomførte ROS-analysene for samling av fødetilbud i Kristiansund eller Molde og samling av all døgnbasert rehabilitering til Ålesund, skriver Orkide følgende:

Så langt er det ikke presentert beregninger av økonomiske konsekvenser for dette, og regionrådet stiller seg tvilende til om samling av føde/barsel og rehabilitering vil gi direkte økonomiske besparelser for HMR. Regionrådet er spesielt bekymret for at HMR og HMN er villig til å ta ansvar for den økte dokumenterte risikoen som lengre avstander til fødetilbud representerer.

Advarer også mot at SNR, HMR og regionens fremtid står på spill

Tilbakemeldingen avsluttes med en bekymring om at SNR vil svekkes dersom forslagene om om å samle fødeavdelingene og rehabiliteringstilbudet blir realisert. Dette vil i sin tur kunne utforde HMR som eget helseforetak og Møre og Romsdal som egen region.

Se hele tilbakemeldingen  fra Orkide, som er en av svært mange dokumenter på en betydelig saksliste på morgendagens styremøte i Helse Møre og Romsdal.

Tilbakemelding fra møtet med HMR og ordførerne på Nordmøre 14.februar 2019

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Terje G. Finnøy 13 timer siden SVV fortsetter sin manipulasjon av E39 utredning
Her oppsummerer Jørn Inge på rekke og rad vesentlig punkt der SVV svikter oppgaven sin og ikke minst befolkningen i ...
Terje Sundsbø 16 timer siden SVV fortsetter sin manipulasjon av E39 utredning
Allerede i innledningen bommer Jørn Inge Løvik, daglig leder i Romsdalsaksen. Han hevder feilaktig at ca 60% av E39 trafikken ...
Geir Gerhard Greger 1 dager siden Agfa Isolette I
Jeg er imponert over min gamle turntreners kunnskap om kameraer. Jeg har ingen genuin interesser for kameraer selv, men synes ...
Petter E. Olsen 1 dager siden Kortslutning mellom eliten og vanlige folk
Og som alle som husker litt lenger enn til i fjor vet så startet hele galskapen også under en AP-statsminister:  ...
Terje Sundsbø 6 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje G. FinnøyKrysningspunktene som SVV benytter seg av er basert på trafikktellinger og hvor tyngdepunktene for trafikken går. De viser at Møreaksen ...
Terje G. Finnøy 6 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje SundsbøAng. krysningspunkt så er det nok andre som har vært selektiv (kreativ) underveis i det riggede Møreaksen prosjektet. Oppdraget fra ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte