I fjor handlet nordmenn økologiske matvarer for nesten 2,9 milliarder kroner. Det er en økning på 8 prosent fra året før.
En rapport som Landbruksdepartementet la fram torsdag, viser at spesielt omsetningen av økologiske meieriprodukter, brød, bakervarer og barnemat økte sterkt i dagligvarebutikkene, mens omsetningen av frukt, bær, nøtter og drikkevarer gikk noe ned.
– Nordmenn bruker stadig mer penger på økologisk mat. Det er en positiv trend, og det gir muligheter for bønder som satser på økologisk produksjon, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).
I fjor økte produksjonen av økologiske slaktekyllinger med hele 34 prosent, mens eggproduksjonen økte med 12,5 prosent.
Tørken i fjor sommer fører til at det er ventet en halvert produksjon av økologisk korn i kornåret 2018–2019.
Rapporten viser også at det økologiske arealet av Norges jordbruksareal har gått ned fra 4,4 prosent til 4,2 prosent. Samtidig er økningen i areal som er under omlegging til økologisk bruk gått opp med hele 40 prosent.
– Den sterke veksten av arealer som snart blir økologiske, er positivt for norsk produksjon av økologiske matvarer. Dersom trenden fortsetter, vil vi få større økologiske areal på sikt, sier Bollestad.
(©NTB)