Annonse
Annonse
Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum kan kose seg med meningsmålingene om dagen. I TV 2-s stortingsgallup for april setter partiet ny rekord med 16,9 prosents oppslutning. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum kan kose seg med meningsmålingene om dagen. I TV 2-s stortingsgallup for april setter partiet ny rekord med 16,9 prosents oppslutning. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Sp får hele 16,9 prosents oppslutning på TV 2s stortingsgallup. Den er ny rekord for partiet i denne målingen. Samtidig faller Ap til nytt bunnivå.

Arbeiderpartiets oppslutning ender på 24,3 prosent, en tilbakegang på 3,1 prosentpoeng siden forrige TV 2-måling. Det er like lite som i stortingsvalget i 2001, da partiet gjorde sitt dårligste valg siden 1924 og regjeringen måtte gå av, melder TV 2.

Senterpartiet på sin side har nå en oppslutning som er bedre enn brakvalget i 1993 da de oppnådde 16,7 prosents oppslutning etter en valgkamp preget av EU-saken der Norge sa nei til medlemskap året etter. Partiet går fram med 4,1 prosentpoeng siden forrige måling i mars.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kan med andre ord smile hele veien til Løvebakken og har et klart råd til Støre & Co som for tiden har landsmøte i Oslo:

– Jeg mener at de bør bli med oss på all politikken vår, humrer han. Vedum understreker også at resultatet er veldig motiverende.

– Noe av grunnen er nok at vi har brukt mye tid på å stille lister og reist rundt i hele landet, mener han.

Bakgrunnstallene viser at Ap har mistet 60.000 velgere til Sp siden forrige valg i 2017, mens 50.000 tidligere Ap-velgere sier de ville ha valgt SV eller Rødt hvis det var stortingsvalg i dag.

Blant regjeringspartiene går Høyre kraftig tilbake med 3,2 prosentpoeng til 21,6 prosent. KrF og Venstre ligger under sperregrensen, KrF med 3,7 prosent og Venstre med 3,4 prosent. For KrF er det ingen endring fra forrige måned, mens Venstre går fram med 1,2 prosentpoeng. Fremskrittspartiet går fram med marginale 0,2 til en oppslutning på 10,4 prosent.

Rødt med 5,1 (+ 0,3) og De Grønne med 5,0 (+ 1,4) holder seg begge over sperregrensen. Dette er den høyeste oppslutningen på stortingsmålingen for De Grønne siden august 2015

Sekkeposten «Andre partier» får 2,2 prosents oppslutning (tilbake 1,5 prosentpoeng).

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte