Annonse
Annonse
Tove Lise Torve, Hanne Berit Brekken og Kjell Neergaard hadde gode og engasjerte innlegg på første dag av Aps landsmøte i går. Foto: Ap
Tove Lise Torve, Hanne Berit Brekken og Kjell Neergaard hadde gode og engasjerte innlegg på første dag av Aps landsmøte i går. Foto: Ap

NRK hadde i går et nasjonalt innslag om rasende nordmørspolitikere som krever at Arbeiderpartiet tar tak i sykehusstriden i Møre og Romsdal. 

NRK hadde samlet Tove-Lise Torve, Hanne Berit Brekken og Kjell Neergaard til intervju på Arbeiderpartiets landsmøte i går. Der kom det klart frem fra nordmørspolitikerne at nok er nok og at helseforetaksmodellen må skrotes. 

Det informeres om oppropet fra Arbeiderpartipolitikerne på Nordmøre om hvordan sykehusene blir styrt, om konsekvensene av fødetilbudet som legges ned, om de horrible prosessene rundt vedtaket og om samarbeidskuttene med helseforetaket fra kommune etter kommune på Nordmøre.

I går ble det klart at Eide som første Nordmørskommune ikke sier opp avtalene med HMR, men at de er sterkt kritisk til nedstenging av fødetilbudet i Kristiansund før SNR er ferdig. Smøla, Surnadal, Tingvoll og Gjemnes har alle kommunestyrevedtak om å si opp sine avtaler med helseforetaket.

På landsmøtets første dag gikk alle de tre Nordmørspolitikerne på talerstolen for å angripe helseforetaksmodellen med gode og engasjerte innlegg. De håper at Aps landsmøte vedtar å sette i gang en prosess frem mot neste stortingsvalg for å evaluere foretaksmodellen.

Nordmøringene får støtte fra partileder Jonas Gahr Støre.

– Jeg har stor forståelse for deres frustrasjon. Vi har helseminister, som hver gang det blir vanskelig, dekker seg bak ikke-politiske styresmakter, sier Støre om Høie, til NRK. Men Støre holder samtidig fast på å beholde dagens styringsmodell for sykehusene, men mener at noen endringer må til for å styrke den politiske styringen.

Les mer hos NRK.NO

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte