Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 juni 2019 20:07
RBK-kaptein Mike Jensen (nest til høyre) sammen med resten av laget etter den avgjørende scoringen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
RBK-kaptein Mike Jensen (nest til høyre) sammen med resten av laget etter den avgjørende scoringen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter to tap den siste uken fikk Rosenborg en opptur da de slo Kristiansund 1-0 hjemme på Lerkendal lørdag . Mike Jensen avgjorde på straffespark.

Danskens straffescoring like før pause sørget for en etterlengtet opptur for Eirik Horneland og hans Rosenborg lørdag. Det sikret tre poeng og trønderne rykker opp på 7.- plass i Eliteserien med 18 poeng.

Det var kjærkomment, etter tap for Tromsø i ligaen forrige helg, samt en flau exit i NM hjemme mot Aalesund onsdag.

Kristiansund har nå fire kamper på rad uten seier. De ligger likevel på plassen over RBK med samme poengsum.

Adegbenro i storform

– Jeg er veldig glad. Jeg tror alle her er veldig glade i dag. Det har vært en tøff uke for oss, vi tapte i cupen og mot Tromsø. Det har vært mye snakk, sier Samuel Adegbenro til Eurosport etter kampen.

Han var i glimrende slag lørdag. Kantspilleren skaffet det avgjørende straffesparket og var en stadig trussel fra sin posisjon på venstre kant.

– Når han har dagen som i dag, kan du sette ham opp mot hvem som helst så blir de svimle, sier RBKs Birger Meling.

I likhet med Adegbenro, var han lettet etter kampen.

– Det var helt essensielt med tre poeng, sa han til kanalen.

Straffemål

Rosenborg viste fra start at de ville slå tilbake etter noen tunge kamper. Både Meling og David Akintola fikk gode muligheter i løpet av første halvdel av førsteomgang.

Omgangens første store sjanse kom etter en drøy halvtime. Alexander Søderlund fikk avslutte fra kort hold på bakre stolpe, men skuddet gikk like over.

Fem minutter senere var det Akintola som fikk en mulighet. Kantspilleren var aktiv før pause, det var også Adegbenro på motsatt side. Sistnevnte fant Akintola med et nydelig innlegg, men headingen fra kort hold gikk utenfor.

Minuttet før pause gikk Adegbenro i bakken etter en duell med Kristiansunds Aliou Coly. Dommeren pekte på straffemerket.

Mike Jensen skjøt til høyre, keeper Sean McDermott gikk riktig, men ballen snek seg likevel i mål. 1-0 til RBK like før pause.

RBK-sjanser

Den ledelsen kunne vært doblet like etter hvilen, men McDermott reddet et skudd fra Akintola to minutter ut i den andre omgangen.

RBK fortsatte å kjøre. Først var Adegbenro nære, så fikk innbytter Gjermund Åsen muligheten kvarteret før slutt. Midtbaneeleganten skjøt via et KBK-bein og like utenfor.

Adegbenro fortsatte å være aktiv. Først framprovoserte han nesten fram et Kristiansund-selvmål, så skjøt han like utenfor på volley.

Kristiansund var heller ikke ufarlige. I siste ordinære minutt fyrte Torgil Gjertsen av for gjestene. Skuddet så farlig ut, men snek seg like utenfor.

Dermed ble det tre viktige poeng for Rosenborg.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Lama Vik 15 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte