Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
10 juli 2019 10:01
Del på Facebook
Kringsjå Sykehjem. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Kringsjå Sykehjem. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med tilsynet ved Kringsjå sykehjem i Kristiansund i fjor, melder Fylkesmannen i Møre og Romsdal at konklusjonen etter tilsynet står ved lag.

– Det er positivt at det er satt i gang overordnede prosesser med systematisk kvalitetsarbeid. Dette kommer kommunen og deres brukere og pasienter til gode på sikt, skriver fylkeslege Karin Müller Mikaelsen.

Basert på fremlagt dokumentasjon har Fylkesmannen inntrykk av at kommunen jobber aktivt med de problemområdene som ble belyst ved tilsynet.

Fylkesmannen vil i høst ha fokus på fire områder i samarbeidet med Kristiansund kommune. De fire områdene er fall, ernæring, legemiddelhåndtering og kompetanse. Helsepersonell har en selvstendig plikt til å holde seg faglig oppdatert, men kommunen har også tilsvarende plikt til å sørge for sine ansatte får nødvendig undervisning og praktisk opplæring.

Det er satt i gang et grundig arbeid for å få aktivitetsnivået økt ved institusjonene i Kristiansund. Målet er å få økt aktivitetsnivået, og økt variasjonen i aktiviteten. Noe av dette vil foregå i regi av frivilligheten. Frivillighetskoordinatoren regner med å ha dette på plass i løpet av august/september.

For å kontrollere at pasientsikkerheten blir ivaretatt vil Fylkesmannen gjennomføre et stedlig tilsyn ved Kringsjå sykehjem. Tilsynet vil bli varslet omtrent 24 timer før ankomst.

– Vi ønsker Fylkesmannen velkommen til tilsyn. Dersom det finnes rom for forbedringer, vil vi gjerne få tilbakemeldinger på dette, sier kommunalsjef Siv Iren Stormo Andersson i en pressemelding fra Kristiansund kommune.

Fylkesmannen har videre bedt om en oversikt over tiltak som er gjennomført/skal gjennomføres, og en oppdatert kompetanseplan på personalet på Kringsjå sykehjem.

– Kristiansund kommune ønsker hele tiden å jobbe med å finne forbedringspotensiale. Dette gjør vi hver eneste dag, med ansatte, brukere/pasienter og pårørende. Fylkesmannen er velkommen med på laget i denne viktige jobben, sier Stormo Andersson.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøTallmaterialet viser enkelt og greitt, kaste gode kroner etter dårlige.Du kan også ta med Senterpartiet i denne form for unnamanøver. ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrFor det første: Siden investeringsmidler er den knappe faktoren, må en ta hensyn til både netto samfunnsnytte og investeringskostnadene, dvs. ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøVi kan godt bruke samfunnsnytte pr investert kron, men bare i kombinasjon med samfunnsnytte i kroner. Det er trass alt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrNår investeringsmidler er den knappe faktoren, så må en foreta rangering pr. knapp faktor. Eksempelvis netto samfunnsnytte pr. investert krone. ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg veit ikkje kva gjenståande spørsmål du ikkje har fått svar på.Dersom det gjel sparte CO2 utslepp frå ferga til ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøKva er feil I mi analyse?Eg har dokumentert det KS2 rapporten sei om namfunnsnytten er i kroner. KS2 snakkar ikkje ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse