Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
10 juli 2019 10:01
Del på Facebook
Kringsjå Sykehjem. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Kringsjå Sykehjem. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med tilsynet ved Kringsjå sykehjem i Kristiansund i fjor, melder Fylkesmannen i Møre og Romsdal at konklusjonen etter tilsynet står ved lag.

– Det er positivt at det er satt i gang overordnede prosesser med systematisk kvalitetsarbeid. Dette kommer kommunen og deres brukere og pasienter til gode på sikt, skriver fylkeslege Karin Müller Mikaelsen.

Basert på fremlagt dokumentasjon har Fylkesmannen inntrykk av at kommunen jobber aktivt med de problemområdene som ble belyst ved tilsynet.

Fylkesmannen vil i høst ha fokus på fire områder i samarbeidet med Kristiansund kommune. De fire områdene er fall, ernæring, legemiddelhåndtering og kompetanse. Helsepersonell har en selvstendig plikt til å holde seg faglig oppdatert, men kommunen har også tilsvarende plikt til å sørge for sine ansatte får nødvendig undervisning og praktisk opplæring.

Det er satt i gang et grundig arbeid for å få aktivitetsnivået økt ved institusjonene i Kristiansund. Målet er å få økt aktivitetsnivået, og økt variasjonen i aktiviteten. Noe av dette vil foregå i regi av frivilligheten. Frivillighetskoordinatoren regner med å ha dette på plass i løpet av august/september.

For å kontrollere at pasientsikkerheten blir ivaretatt vil Fylkesmannen gjennomføre et stedlig tilsyn ved Kringsjå sykehjem. Tilsynet vil bli varslet omtrent 24 timer før ankomst.

– Vi ønsker Fylkesmannen velkommen til tilsyn. Dersom det finnes rom for forbedringer, vil vi gjerne få tilbakemeldinger på dette, sier kommunalsjef Siv Iren Stormo Andersson i en pressemelding fra Kristiansund kommune.

Fylkesmannen har videre bedt om en oversikt over tiltak som er gjennomført/skal gjennomføres, og en oppdatert kompetanseplan på personalet på Kringsjå sykehjem.

– Kristiansund kommune ønsker hele tiden å jobbe med å finne forbedringspotensiale. Dette gjør vi hver eneste dag, med ansatte, brukere/pasienter og pårørende. Fylkesmannen er velkommen med på laget i denne viktige jobben, sier Stormo Andersson.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet er det eg har sagt. Fergefri veg til Otrøya er i realiteten ein konsekvens av fergefri E39 frå Ålesund ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDen raskeste traséen for Møreaksen går over Otrøya – det er ingen premiss for fergefri E39. Som en konsekvens av ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDersom premisset er at E39 skal først og framst legge til rette for fergeavløysing til Otrøya og Gosssen er argumentrekka ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNår du ikke har argumenter til artikkelen, så skriver du om noe helt annet. Les innlegget til Rasmussen en gang ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøVeblungnes: Trangt gjennom sentrumBrustuglia: Problem på vinterenVolda sentrum: E39 gjennom sentrum.Rv70: 3 bruer oppgraderast til å takle dagens standard på ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
Strekninga Vik til Molde har vore ferdig regulert i 2 år, KS2 er gjennomført og teknisk sett er prosjektet ferdig ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse