Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
10 juli 2019 10:01
Del på Facebook
Kringsjå Sykehjem. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Kringsjå Sykehjem. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med tilsynet ved Kringsjå sykehjem i Kristiansund i fjor, melder Fylkesmannen i Møre og Romsdal at konklusjonen etter tilsynet står ved lag.

– Det er positivt at det er satt i gang overordnede prosesser med systematisk kvalitetsarbeid. Dette kommer kommunen og deres brukere og pasienter til gode på sikt, skriver fylkeslege Karin Müller Mikaelsen.

Basert på fremlagt dokumentasjon har Fylkesmannen inntrykk av at kommunen jobber aktivt med de problemområdene som ble belyst ved tilsynet.

Fylkesmannen vil i høst ha fokus på fire områder i samarbeidet med Kristiansund kommune. De fire områdene er fall, ernæring, legemiddelhåndtering og kompetanse. Helsepersonell har en selvstendig plikt til å holde seg faglig oppdatert, men kommunen har også tilsvarende plikt til å sørge for sine ansatte får nødvendig undervisning og praktisk opplæring.

Det er satt i gang et grundig arbeid for å få aktivitetsnivået økt ved institusjonene i Kristiansund. Målet er å få økt aktivitetsnivået, og økt variasjonen i aktiviteten. Noe av dette vil foregå i regi av frivilligheten. Frivillighetskoordinatoren regner med å ha dette på plass i løpet av august/september.

annonse

For å kontrollere at pasientsikkerheten blir ivaretatt vil Fylkesmannen gjennomføre et stedlig tilsyn ved Kringsjå sykehjem. Tilsynet vil bli varslet omtrent 24 timer før ankomst.

– Vi ønsker Fylkesmannen velkommen til tilsyn. Dersom det finnes rom for forbedringer, vil vi gjerne få tilbakemeldinger på dette, sier kommunalsjef Siv Iren Stormo Andersson i en pressemelding fra Kristiansund kommune.

Fylkesmannen har videre bedt om en oversikt over tiltak som er gjennomført/skal gjennomføres, og en oppdatert kompetanseplan på personalet på Kringsjå sykehjem.

– Kristiansund kommune ønsker hele tiden å jobbe med å finne forbedringspotensiale. Dette gjør vi hver eneste dag, med ansatte, brukere/pasienter og pårørende. Fylkesmannen er velkommen med på laget i denne viktige jobben, sier Stormo Andersson.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 minutter siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Espen HeitmannFaktisk tar du feil – bare en liten del av trafikken som krysser Romsdalsfjorden skal videre, kun 25% krysser også ...
@Terje SundsbøDet er bare en liten ting, du legger til grunn at det er 14 minutter kortere kjøretid mellom Ålesund og ...
@Rolf Erik PedersenMener du virkelig at Norconsult ikke har utredet Romsdalsaksen? Fikk du ikke med deg «skandaleoppslaget» i TK om at Statens ...
Rolf Erik Pedersen 8 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøDu snakker så pent om fakta, Sundsbø. Men klarer du å etterleve dette selv? Den økonomiske belastingen er mye mindre en ...
@Anne Mari SandshamnDe som ser dette fra begge sider har konkludert med at Møreaksen er best. Også Nye Veier AS har skrotet ...
@Rolf Erik PedersenRyfast-tunnelene har vært en stor suksess, og motstanderne har stilnet. Som ved alle de andre undersjøiske fergeavløsningsprosjektene.Det er ikke Statens ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte