Annonse
Annonse
Kringsjå Sykehjem. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Kringsjå Sykehjem. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

I forbindelse med tilsynet ved Kringsjå sykehjem i Kristiansund i fjor, melder Fylkesmannen i Møre og Romsdal at konklusjonen etter tilsynet står ved lag.

– Det er positivt at det er satt i gang overordnede prosesser med systematisk kvalitetsarbeid. Dette kommer kommunen og deres brukere og pasienter til gode på sikt, skriver fylkeslege Karin Müller Mikaelsen.

Basert på fremlagt dokumentasjon har Fylkesmannen inntrykk av at kommunen jobber aktivt med de problemområdene som ble belyst ved tilsynet.

Fylkesmannen vil i høst ha fokus på fire områder i samarbeidet med Kristiansund kommune. De fire områdene er fall, ernæring, legemiddelhåndtering og kompetanse. Helsepersonell har en selvstendig plikt til å holde seg faglig oppdatert, men kommunen har også tilsvarende plikt til å sørge for sine ansatte får nødvendig undervisning og praktisk opplæring.

Det er satt i gang et grundig arbeid for å få aktivitetsnivået økt ved institusjonene i Kristiansund. Målet er å få økt aktivitetsnivået, og økt variasjonen i aktiviteten. Noe av dette vil foregå i regi av frivilligheten. Frivillighetskoordinatoren regner med å ha dette på plass i løpet av august/september.

For å kontrollere at pasientsikkerheten blir ivaretatt vil Fylkesmannen gjennomføre et stedlig tilsyn ved Kringsjå sykehjem. Tilsynet vil bli varslet omtrent 24 timer før ankomst.

– Vi ønsker Fylkesmannen velkommen til tilsyn. Dersom det finnes rom for forbedringer, vil vi gjerne få tilbakemeldinger på dette, sier kommunalsjef Siv Iren Stormo Andersson i en pressemelding fra Kristiansund kommune.

Fylkesmannen har videre bedt om en oversikt over tiltak som er gjennomført/skal gjennomføres, og en oppdatert kompetanseplan på personalet på Kringsjå sykehjem.

– Kristiansund kommune ønsker hele tiden å jobbe med å finne forbedringspotensiale. Dette gjør vi hver eneste dag, med ansatte, brukere/pasienter og pårørende. Fylkesmannen er velkommen med på laget i denne viktige jobben, sier Stormo Andersson.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Våre utvalgte