fbpx
Annonse
Annonse

Smølværingene har hvert år besøk av rikspolitikere med stort medieoppbud på festivalen «Matstreif».

For 11.året på rad setter smølværingene denne uka kurs til Oslo på Matstreif. Matstreif er Norges største nasjonale matfestival, og stedet for den som er opptatt av gode og ekte smaksopplevelser.

Matsreif samler hele mat-Norge fra Finnmark i nord til det blide Sørland i sør, og festivalen har både et nasjonalt og internasjonalt publikum. Flere utstillere fra Nordmøre er på plass, men det er bare smølværingene som reiser i samlet tropp og markerer seg samlet i messeområdet som strekker seg fra Aker Brygge til Oslo Rådhus.

Smølas «messegeneral» Einar Wikan har vært med alle elleve åra, og forteller om gode besøkstall i Oslo. Arrangementet har sakte men sikkert økt fra noen ti-tusen besøkende, til forfjors rekordtall på nærmere 300 tusen gjester. Smøla har hele tiden vært i eget telt på 60 kvadratmeter, og blir virkelig lagt merke til i hovedstaden. Her får du de kjente produktene av krabbe, hval, tare, laks, villsau, honning, marmelader, fiskemat, gulrøtter…ja alt Smøla har å by på! «Å så byr vi på oss selv», ler Wikan. «Vi er ca et par dusin sammensveisa selgere fra Smøla som står på fra morgen til kveld under Matstreif, og vi har det veldig kjekt sammen. Så er det veldig artig å se at nye generasjoner kommer til! For å si det sånn, de som er med på årets Matstreif er mest i alderen 20-30 år…så får vi i generasjonen over bidra med vår rutine!»

Smøla kommune har i alle elleve år støtta prosjektet, slik at de som selger varer får fri transport med Brødrene Sætran og teltleie er betalt. «Dette er nok Smølas suksessoppskrift», sier Einar Wikan. «Vi er med på mange messer gjennom året, og med en positiv kommune i ryggen har vi gode muligheter for å selge øya vår. Vårt slagord er at vi må ut å besøke verden, om verden skal komme til oss!»

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte