fbpx
Annonse
Annonse
Oppgraderingen av Njord A plattformen og lagerskipet Njord Bravo blir også langt dyrere enn beregnet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Oppgraderingen av Njord A plattformen og lagerskipet Njord Bravo blir også langt dyrere enn beregnet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Martin Linge-utbyggingen blir 85 prosent dyrere enn planlagt, og produksjonen må utsettes med ytterligere et halvår.

I forslaget til statsbudsjett for neste år går det fram at utbyggingen av Martin Linge-feltet sprekker med ytterligere 7,9 milliarder kroner.

Utbyggingen, som først ble anslått til 30,4 milliarder kroner, ligger an til å koste over 56 milliarder kroner.

– Det vitner om total mangel på kostnadskontroll og elendig oppfølging fra olje- og energiministeren, sier Lars Haltbrekken (SV).

– Vi må få avklart om dette feltet noen ganger kommer til å bli lønnsomt og hva ministeren har tenkt å gjøre for å få de løpske kostnadene under kontroll, sier han.

Produksjonsstarten på Martin Linge-feltet er alt utsatt i fire år og utsettes nå med ytterligere et halvår til tredje kvartal neste år.

Equinor overtok som operatør for feltet etter franske Total i fjor, og prosjektet var da kraftig forsinket og hadde store kostnadsoverskridelser.

– Martin Linge er et krevende prosjekt, og arbeidsomfanget har økt. Det medfører økte kostnader, og at det går noe mer tid før vi kan starte produksjon, sier Anders Opedal, konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Equinor.

Prislappen for oppgradering av Njord A-plattformen og lagerskipet Njord Bravo blir også langt høyere enn ventet, og sprekken her blir på drøyt 4,5 milliarder kroner.

Åtte andre Equinor-prosjekter har derimot redusert kostnadene for utbygging og drift i forholdet til budsjett, påpeker Opedal.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte