Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
09 oktober 2019 07:56
Del på Facebook
Høyre-leder og statsminister Erna Solberg må registrere at partiet kommer dårlig ut i en ny meningsmåling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Høyre-leder og statsminister Erna Solberg må registrere at partiet kommer dårlig ut i en ny meningsmåling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringspartiene kommer dårlig ut i en ny meningsmåling og har ikke hatt en samlet oppslutning på et lavere nivå siden 1995. Høyre går mest tilbake.

Målingen er gjennomført av Kantar for TV 2. Tallene viser at de fire borgerlige partiene som nå sitter i regjering, ikke har hatt en samlet oppslutning på et lavere nivå siden april 1995 – altså på 24 år.

Høyre går mest tilbake fra den forrige målingen, som ble laget i begynnelsen av valgkampen i august. Partiet får en oppslutning på 20,2 prosent, en tilbakegang på 2,3 prosentpoeng. Det er på nivå med kommunevalget, hvor partiet fikk en oppslutning på 20,1 prosent. Partiet mister over 50.000 velgere til Arbeiderpartiet, mens 10.000 velgere går motsatt vei.

Fremskrittspartiet ligger på omtrent samme nivå som før kommunevalget med en oppslutning på 9,0 prosent (-0,1). Kristelig Folkeparti ligger rett under sperregrensen med 3,9 prosent (+0,1), mens Venstre får 2,6 prosent (+0,6).

Heller ikke Arbeiderpartiet gjør en god måling – partiet får en oppslutning på 23,3 prosent. Ap mister rundt 75.000 velgere fra 2017-valget til Senterpartiet, mens 50.000 velgere går til SV og 46.000 til Rødt.

De øvrige partienes oppslutning er som følger (endring fra august i parentes): Sp 15,6 (+0,3), SV 8,9 (+0,5), Rødt 6,1 (+0,9), MDG 7,2 (+0,8) og andre 3,2 (-0,3).

Målingen er den første med spørsmål om stortingsvalg som Kantar har laget for TV 2 etter kommunevalget. 980 personer er intervjuet i tidsrommet 30. september til 4. oktober, altså før forslaget til statsbudsjett ble lagt fram. 84,6 prosent av de spurte oppgir partipreferanse. Feilmarginen er +/- 1,2–2,4 prosentpoeng.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse