Tradisjonen tro, hadde Nekton på Smøla invitert til Smoltting og samlet i går omtrent 70 deltakere fra settefisk-/oppdrettsbransjen samt politikere og byråkrater, til «Smolttinget 2019» på Havfiskesenteret.
Etter at Mikael Eines hadde åpnet konferansen, fortsatte Ernst Olav Blakstad med et foredrag om oppdrettspioneren Ingar Holberg fra Smøla.
– De aller fleste har fått seg fortalt at det moderne oppdrettseventyret startet på Hitra/Frøya med brødrene Grøntvedt og deres åpne notmerd i sjø. Det er riktig at Grøntvedt-brødrene var tidlig ute, men de kopierte den merda som lensmannsbetjent Ingar Holberg hadde utviklet på Smøla. Holberg startet med oppdrett av regnbueørret allerede i 1956.
Les mer om Holberg og lakseeventyret på Smøla her: Smøla en av landets fremste eksportkommuner, av Per Helge Pedersen
Dagen fortsatte med en rekke spennende foredrag om havbruk
- Telemedisin – STIM: Fremtidens hygienekontroll for servicebåter, brønnbåter og avlusningsfartøy
- Seaborn – Muligheter og marked for høykvalitet laks
- Spillfree analytics – Fôringsstrategi, ananlyser, og fordeler fôringssenter
- Nekton – En oppdretters perspektiv på fôrutvikling, Per Gunnar Kvenseth
- NOFIMA – Fôr og fôrutvikling
Hovedforedraget, mellom alle fagforedragene, var det Erik Hofttun som stod for.
– Her fikk vi høre mye om godfotteori og om ledelse ledelse i med- og motgang. Hofttun ga mange eksempler på at fotball er overførbart til næringslivet og vi fikk også mange gode historier om legenden Nils Arne Eggen, sier deltaker og foredragsholder Ernst Olav Blakstad til KSU.NO
Konferansen ble avsluttet med et flott havets festbord, dans og sosialt samvær.
Bilder fra årets Smoltting
- Deltakere på Smolttinget Deltakere på Smolttinget
- Erik Hoftun Erik Hoftun
- Havets festbord Havets festbord
https://ksu.no/artikler/ksu-no/98569-smolttinget-2019-pa-smola#sigProIdac1287213f