fbpx
Annonse
Annonse
Vidar Holm med sin fem meter høye julenisse, i år utplassert godt synlig på Kjerkberget, Dyrnes, Smøla i forbindelse med julefeiringen. Han har også fått montert en som er åtte meter høy nede ved småbåthavna i Dyrnesvågen.
Vidar Holm med sin fem meter høye julenisse, i år utplassert godt synlig på Kjerkberget, Dyrnes, Smøla i forbindelse med julefeiringen. Han har også fått montert en som er åtte meter høy nede ved småbåthavna i Dyrnesvågen.

I år har det tatt av skikkelig med julelyspynting i grenda Dyrnes på Smøla. Med sannsynlig sterk innflytelse og motivasjon fra en av de store julepynterne i Midt-Norge, Vidar Holm, lyser det særdeles godt fra grenda nå i juletiden.

I tillegg har Vidar Holm tatt med to kjempestore julenisser, en som er fem meter høy og en som er åtte meter høy. Den minste står oppe på Kjerkberget og den store er montert nede ved småbåthavna i Dyrnesvågen.

– Begge brødrene mine har hunder som ble vettskremte da nissen oppe på Kjerkeberget dukket opp. Ene gjødde så mye i stua at han satte den i båndet bak huset og lillebror tok med hunden opp i dag så den kunne snuse på nissen. Kompiser pynter andre kompiser sine hus mens de er på jobb og brygger har vi snart gått tom for til å henge lys på. Vi har spøkt om å døpe om grenda fra Dyrnes til Lysnes, sier en lattermild Vidar Holm.

Han forteller videre at hans mor har nektet å henge opp så mye lys på deres hus, men han har funnet mange andre bygg å pynte. Han har vært med på å pynte i alt fem brygger som ligger ved siden av hverandre i Dyrnesvågen, deriblant Bøteriet pub og konsertlokale. – Min mor påstår at helikopterne går lavere og lavere for hver dag over Dyrnes på grunn av alle lysene, sier Vidar.

– Jeg har vært hekta på lys siden jeg fikk med meg hjem mormor sine 10 farga lys hun hadde i kjøkkenvinduet i Egersund ei jul vi feiret der. Jeg var 9 år den gangen og har arvet både fasinasjonen for lys og gleden av å gjøre noe for andre fra henne. Hun var nok enda bedre enn meg på sistnevnte, men jeg videreutviklet lys genet😁, ler Vidar Holm.

Den store julenissen som er montert nede ved båthavna, fikk Vidar av Europris, som tidligere er brukt utenfor huset hans under "Julehuskonserten" i Klæbu. «Julehuskonserten» er en veldedighetskonsert som Vidar har har arrangert fire ganger før jul hjemme i Klæbu. Artister og lydfolk stiller gratis og de har har samlet inn penger til åtte forskjellige mottakere. 

– Jeg vant Europris sin julehuskonkurranse for noen år siden. Premien dekket strømregning for desember ved kvittering. Jeg ga bort samme sum til veldedighet og da ble ideen til Julehuskonserten født, sier Vidar Holm.

På Dyrnes ble den åtte meter høye nissen for første gang satt opp i fjor. Vidar tok den med i år også, siden han også i år feirer jul på Smøla. Den er utsatt for vind og må passes på og tas ned når vinden blir for sterk.

– Den siste julelyspynten som er montert på Dyrnes var på «Julefærgå» Aure fra  Holberg Shipping og snurperen/tråleren Dyrnesvåg.

Med bildegalleriet under fra Dyrnes, ønsker Vidar og dyrnesingene god jul og godt nyttår til resten av Nordmøre.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte