Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
23 desember 2019 18:44
Del på Facebook
Vidar Holm med sin fem meter høye julenisse, i år utplassert godt synlig på Kjerkberget, Dyrnes, Smøla i forbindelse med julefeiringen. Han har også fått montert en som er åtte meter høy nede ved småbåthavna i Dyrnesvågen.
Vidar Holm med sin fem meter høye julenisse, i år utplassert godt synlig på Kjerkberget, Dyrnes, Smøla i forbindelse med julefeiringen. Han har også fått montert en som er åtte meter høy nede ved småbåthavna i Dyrnesvågen.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I år har det tatt av skikkelig med julelyspynting i grenda Dyrnes på Smøla. Med sannsynlig sterk innflytelse og motivasjon fra en av de store julepynterne i Midt-Norge, Vidar Holm, lyser det særdeles godt fra grenda nå i juletiden.

I tillegg har Vidar Holm tatt med to kjempestore julenisser, en som er fem meter høy og en som er åtte meter høy. Den minste står oppe på Kjerkberget og den store er montert nede ved småbåthavna i Dyrnesvågen.

– Begge brødrene mine har hunder som ble vettskremte da nissen oppe på Kjerkeberget dukket opp. Ene gjødde så mye i stua at han satte den i båndet bak huset og lillebror tok med hunden opp i dag så den kunne snuse på nissen. Kompiser pynter andre kompiser sine hus mens de er på jobb og brygger har vi snart gått tom for til å henge lys på. Vi har spøkt om å døpe om grenda fra Dyrnes til Lysnes, sier en lattermild Vidar Holm.

Han forteller videre at hans mor har nektet å henge opp så mye lys på deres hus, men han har funnet mange andre bygg å pynte. Han har vært med på å pynte i alt fem brygger som ligger ved siden av hverandre i Dyrnesvågen, deriblant Bøteriet pub og konsertlokale. – Min mor påstår at helikopterne går lavere og lavere for hver dag over Dyrnes på grunn av alle lysene, sier Vidar.

– Jeg har vært hekta på lys siden jeg fikk med meg hjem mormor sine 10 farga lys hun hadde i kjøkkenvinduet i Egersund ei jul vi feiret der. Jeg var 9 år den gangen og har arvet både fasinasjonen for lys og gleden av å gjøre noe for andre fra henne. Hun var nok enda bedre enn meg på sistnevnte, men jeg videreutviklet lys genet😁, ler Vidar Holm.

Den store julenissen som er montert nede ved båthavna, fikk Vidar av Europris, som tidligere er brukt utenfor huset hans under "Julehuskonserten" i Klæbu. «Julehuskonserten» er en veldedighetskonsert som Vidar har har arrangert fire ganger før jul hjemme i Klæbu. Artister og lydfolk stiller gratis og de har har samlet inn penger til åtte forskjellige mottakere. 

– Jeg vant Europris sin julehuskonkurranse for noen år siden. Premien dekket strømregning for desember ved kvittering. Jeg ga bort samme sum til veldedighet og da ble ideen til Julehuskonserten født, sier Vidar Holm.

På Dyrnes ble den åtte meter høye nissen for første gang satt opp i fjor. Vidar tok den med i år også, siden han også i år feirer jul på Smøla. Den er utsatt for vind og må passes på og tas ned når vinden blir for sterk.

– Den siste julelyspynten som er montert på Dyrnes var på «Julefærgå» Aure fra  Holberg Shipping og snurperen/tråleren Dyrnesvåg.

Med bildegalleriet under fra Dyrnes, ønsker Vidar og dyrnesingene god jul og godt nyttår til resten av Nordmøre.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøTallmaterialet viser enkelt og greitt, kaste gode kroner etter dårlige.Du kan også ta med Senterpartiet i denne form for unnamanøver. ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrFor det første: Siden investeringsmidler er den knappe faktoren, må en ta hensyn til både netto samfunnsnytte og investeringskostnadene, dvs. ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøVi kan godt bruke samfunnsnytte pr investert kron, men bare i kombinasjon med samfunnsnytte i kroner. Det er trass alt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrNår investeringsmidler er den knappe faktoren, så må en foreta rangering pr. knapp faktor. Eksempelvis netto samfunnsnytte pr. investert krone. ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg veit ikkje kva gjenståande spørsmål du ikkje har fått svar på.Dersom det gjel sparte CO2 utslepp frå ferga til ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøKva er feil I mi analyse?Eg har dokumentert det KS2 rapporten sei om namfunnsnytten er i kroner. KS2 snakkar ikkje ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse