Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 mars 2020 09:09
Del på Facebook
En million nordmenn mister nå tilgangen til blant annet TVNorge, og dermed TV-programmer som «71 grader nord». Her er Jon Almaas og de andre deltakerne i årets utgave av TV-programmet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
En million nordmenn mister nå tilgangen til blant annet TVNorge, og dermed TV-programmer som «71 grader nord». Her er Jon Almaas og de andre deltakerne i årets utgave av TV-programmet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forhandlingene om en ny distribusjonsavtale mellom Discovery og Telia er brutt. Dermed mister over én million nordmenn flere kanaler fra og med tirsdag. Get-kunder via NEAS lider samme skjebne.

Telia-eide Get leverer kanaler fra Discovery til én million nordmenn, og partene har den siste tiden forhandlet om en ny avtale.

Forhandlingene hadde opprinnelig frist til midnatt tirsdag kveld, men den ble deretter forlenget til klokken 8 tirsdag morgen. Like før fristen gikk ut, kunngjorde Telia at forhandlingene er brutt.

Discovery mener at Telia-eide Get forlanger å betale mindre for innholdet enn resten av markedet. Telia har på sin side pekt på at stadig færre ser på amerikanske Discoverys kanaler og mente dette måtte gjenspeiles i en ny avtale.

TVNorge blir borte

Discovery-kanalene som nå blir borte for Get-kundene, er blant annet TVNorge, MAX, Fem, Vox og Eurosport-kanalene.

TV-programmet «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» er blant programmene som rammes av forhandlingsbruddet. Deltakerne nærmer seg nå målet, og det spisser seg til i kjendiskonkurransen.

Andre TV-programmer som Get-kundene nå mister, er «Neste sommer», «Aldri voksen» og «Helt perfekt».

Discovery sitter i tillegg på rettighetene til norske Eliteserien og skal også vise sommer-OL i Tokyo juli og august.

– Begrenset kundens valgmulighet

Telia Norge beklager til sine kunder og sier at dette ikke var en løsning de ønsket.

– Vi har jobbet hardt med å la våre seere ha tilgang på sine vante kanaler mens vi forhandler, men dessverre har ikke Discovery ønsket dette, sier leder Pål Rune Kaalen for privatmarkedet i Telia Norge.

Kaalen mener at Discovery forsøker å splitte opp innholdet sitt slik at seerne må abonnere på flere betalingstjenester for å se de samme programmene de er vant til. Dette vil begrense valgmulighetene til Get-kundene, mener Kaalen.

– Vår dør står fortsatt åpen, og vi setter oss ned når som helst for å forhandle videre, sier han.

– Ville betale mindre

Discovery, som nylig landet langsiktige distribusjonsavtaler med Telenor, Canal Digital og Viasat, mener at Get ville betale mindre for Discoverys innhold enn resten av markedet.

– Heldigvis betyr utviklingen i TV-markedet at det finnes flere alternativer, både for oss og TV-seerne. Vi velger derfor heller å tilby alt innholdet vårt til seerne direkte via vår strømmetjeneste Dplay og via de andre norske distributørene fremover, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery.

Skoland legger til at Discovery også er åpne for å bli enige om en ny avtale.

– Men det må skje på balanserte premisser, sier han.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse