Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 mars 2020 09:09
Del på Facebook
En million nordmenn mister nå tilgangen til blant annet TVNorge, og dermed TV-programmer som «71 grader nord». Her er Jon Almaas og de andre deltakerne i årets utgave av TV-programmet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
En million nordmenn mister nå tilgangen til blant annet TVNorge, og dermed TV-programmer som «71 grader nord». Her er Jon Almaas og de andre deltakerne i årets utgave av TV-programmet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forhandlingene om en ny distribusjonsavtale mellom Discovery og Telia er brutt. Dermed mister over én million nordmenn flere kanaler fra og med tirsdag. Get-kunder via NEAS lider samme skjebne.

Telia-eide Get leverer kanaler fra Discovery til én million nordmenn, og partene har den siste tiden forhandlet om en ny avtale.

Forhandlingene hadde opprinnelig frist til midnatt tirsdag kveld, men den ble deretter forlenget til klokken 8 tirsdag morgen. Like før fristen gikk ut, kunngjorde Telia at forhandlingene er brutt.

Discovery mener at Telia-eide Get forlanger å betale mindre for innholdet enn resten av markedet. Telia har på sin side pekt på at stadig færre ser på amerikanske Discoverys kanaler og mente dette måtte gjenspeiles i en ny avtale.

TVNorge blir borte

Discovery-kanalene som nå blir borte for Get-kundene, er blant annet TVNorge, MAX, Fem, Vox og Eurosport-kanalene.

TV-programmet «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» er blant programmene som rammes av forhandlingsbruddet. Deltakerne nærmer seg nå målet, og det spisser seg til i kjendiskonkurransen.

Andre TV-programmer som Get-kundene nå mister, er «Neste sommer», «Aldri voksen» og «Helt perfekt».

Discovery sitter i tillegg på rettighetene til norske Eliteserien og skal også vise sommer-OL i Tokyo juli og august.

annonse

– Begrenset kundens valgmulighet

Telia Norge beklager til sine kunder og sier at dette ikke var en løsning de ønsket.

– Vi har jobbet hardt med å la våre seere ha tilgang på sine vante kanaler mens vi forhandler, men dessverre har ikke Discovery ønsket dette, sier leder Pål Rune Kaalen for privatmarkedet i Telia Norge.

Kaalen mener at Discovery forsøker å splitte opp innholdet sitt slik at seerne må abonnere på flere betalingstjenester for å se de samme programmene de er vant til. Dette vil begrense valgmulighetene til Get-kundene, mener Kaalen.

– Vår dør står fortsatt åpen, og vi setter oss ned når som helst for å forhandle videre, sier han.

– Ville betale mindre

Discovery, som nylig landet langsiktige distribusjonsavtaler med Telenor, Canal Digital og Viasat, mener at Get ville betale mindre for Discoverys innhold enn resten av markedet.

– Heldigvis betyr utviklingen i TV-markedet at det finnes flere alternativer, både for oss og TV-seerne. Vi velger derfor heller å tilby alt innholdet vårt til seerne direkte via vår strømmetjeneste Dplay og via de andre norske distributørene fremover, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery.

Skoland legger til at Discovery også er åpne for å bli enige om en ny avtale.

– Men det må skje på balanserte premisser, sier han.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnSå ingen av valgene tidligere har vært aksevalg, men kommende valg blir et slikt? Som alltid – tiden får vise.Og ...
@Terje Sundsbø4 år går fort, mye og mange endre meninger på den tiden, nytt kommunevakg i 2023....  MYE kan skje da ...
@Terje G. FinnøyFlertallet av velgerne har stemt på de partiene som kjemper for Møreaksen – flertallet av de folkevalgte på Storting og ...
@Terje G. FinnøySpot on, som vanlig :)  
Hører, men… Den av folk flest i fylket uønskede, uforstandige, miljøfiendtlige, overdimensjonerte, firefelts (for ÅDT under 3000), luksus omveien ut ...
Stein Watten 10 dager siden Debatten på NRK: Skremmende
Arbeiderpartiet har faktisk mistet det. Fullstendig. Fra utsiden ser partiet ut for å være så gjennomsyret av pr-folk, at man ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte