fbpx
Annonse
Annonse
Sylvi Listhaug, 1. kandidat Møre og Romsdal FrP, Stortingsrepresentant Møre og Romsdal FrP, 1. nestleder FrP. Foto: Terje Pedersen / NTB
Sylvi Listhaug, 1. kandidat Møre og Romsdal FrP, Stortingsrepresentant Møre og Romsdal FrP, 1. nestleder FrP. Foto: Terje Pedersen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Regjeringens klimaplan som ble lagt frem nylig er dyster lesing for landets bilister. At Høyre er villig til å slå så hardt ned på bil og bilister er sjokkerende. Forslagene kunne like gjerne vært lagt frem av MDG og resten av venstresiden.

Høyre vil mer enn tredoble CO2-avgiften. Det kan komme til å øke prisen på bensin og diesel med 4-5 kroner og dermed koste over 20- kroner literen. Tidligere har vi omtalt det som galskap når MDG har foreslått å øke bensinavgiften med fem kroner. At Høyre nå åpner for det samme – det er så man ikke tror det. 

Det stopper dessverre ikke der. Klimaplanen vil også åpne for såkalte nullutslippssoner i landets byer. Forbudssoner er et bedre begrep. Vi snakker altså om områder i byene der det blir forbudt å kjøre bensin- og dieselbiler.

Høyre leverer nå det Ap- og MDG-byrådene i Oslo og Bergen har etterspurt. For vårt fylke, der bilen er helt avgjørende for både folk og næringsliv, er forslagene i planen en katastrofe som kommer til å ramme mest de som har minst.

I klimaplanen sier Høyre at det også nesten utelukkende skal selges nullutslippsbiler i 2025. Vil de ha et forbud mot nye bensin- og dieselbiler? Eller øke avgiftene både på kjøp av bil og det å fylle drivstoff så mye at vanlige folk ikke har råd til å kjøpe eller holde seg med en bensin- eller dieselbil?

Senterpartiet har i sitt utkast til nytt partiprogram i praksis slått fast at alle nye personbiler og lette varebiler som selges i 2025 skal være nullutslippsbiler. Så krigen mot diesel- og bensinbiler føres fra alle andre partier enn FrP.

For FrP vil det være uaktuelt å støtte radikale, bilfiendtlige og rett frem usosiale klimatiltak. Folk skal få kjøpe den bilen de vil ha og kostnadene knyttet til bil- og bilbruk skal ned. Motsatt politikk som alle andre partier nå står for, rammer mest de som har minst.

Av: Sylvi Listhaug,
1. kandidat Møre og Romsdal FrP,
Stortingsrepresentant Møre og Romsdal FrP,
1. nestleder FrP

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte