Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bare FrP var imot pensjonsreformen som Ap stod i spissen for i 2011. Denne har ført til at pensjonistene har tapt kjøpekraft. FrP har sikret pensjonistene et trygde- og pensjonsoppgjør uten underregulering, og i tråd med det Pensjonistforbundet selv har ønsket.

 De som har bygget landet fortjener å bli satt pris på. Det skal være godt å bli gammel i Norge. I verdens mest velutviklede land skal ikke de eldre ha unødvendige bekymringer som om man har råd til å ha på strømmen, eller om man skal kunne kjøpe barnebarna bursdagsgave. Pensjonen må være til å leve av.

Pensjonsreformen fra 2011, som bare FrP var imot, har gitt en betydelig og urettferdig underregulering av pensjoner. FrP er mot at pensjonistene skal få mindre enn andre bare fordi de er pensjonister. Derfor ga vi aldri opp kampen mot urettferdigheten. Det har sikret 6,7 milliarder kroner ekstra til pensjonistene.

FrP har nå fått flertall for å fjerne modellen som systematisk førte til underregulering med 0,75 pst på løpende pensjoner, og erstattet den med ny modell som sikrer høyere inntektsvekst. Det betyr at pensjonene skal øke tilsvarende gjennomsnitt av lønns- og prisvekst. Dette er i praksis å reversere Pensjonsreformen som alle andre partier tidligere var for.

Staten straffer pensjonister økonomisk fordi de bor sammen med den de er glad i. Avkortningen har blitt redusert fra 15 til 10 prosent, takket være FrP. Dette har gitt hvert par om lag 9000 kr mer å rutte med. FrPs kamp fortsetter til avkortningen er fjernet helt. For vi kan ikke akseptere et system som fratar folk sine opparbeidede rettigheter fordi de er gift eller samboere.

Minstepensjonen er økt med 4000 kroner hvert eneste år siden 2016. Det kommer i tillegg til den vanlige justeringen. I år økes den med 5000 kroner – til sammen 21.000 kroner. Det er en merkbar øking for de eldre som har hatt aller minst å rutte med, og som vil gjøre hverdagen litt enklere.

Både i regjering og i opposisjon har FrP stått på pensjonistenes side, vi har stilt tøffe krav og vi har fått betydelige gjennomslag som har stor praktisk betydning for hundretusener av landets pensjonister. Dersom pensjon er viktig for deg og dine fremover, er det verdt å vite at ikke noe annet parti har gjort mer på dette området enn FrP.

Av: Partileder Sylvi Listhaug, 1 kandidat Møre og Romsdal FrP

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDet betyr at E39 Vik-Molde er prioritert for oppstart første seks år. God helg til deg også.
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøVi får konkludere medat vi ikkje blir samde om kva som er konklusjonen i SVV sitt innspel til ny NTP. ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 3 dager siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse