Annonse
Annonse
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bare FrP var imot pensjonsreformen som Ap stod i spissen for i 2011. Denne har ført til at pensjonistene har tapt kjøpekraft. FrP har sikret pensjonistene et trygde- og pensjonsoppgjør uten underregulering, og i tråd med det Pensjonistforbundet selv har ønsket.

 De som har bygget landet fortjener å bli satt pris på. Det skal være godt å bli gammel i Norge. I verdens mest velutviklede land skal ikke de eldre ha unødvendige bekymringer som om man har råd til å ha på strømmen, eller om man skal kunne kjøpe barnebarna bursdagsgave. Pensjonen må være til å leve av.

Pensjonsreformen fra 2011, som bare FrP var imot, har gitt en betydelig og urettferdig underregulering av pensjoner. FrP er mot at pensjonistene skal få mindre enn andre bare fordi de er pensjonister. Derfor ga vi aldri opp kampen mot urettferdigheten. Det har sikret 6,7 milliarder kroner ekstra til pensjonistene.

FrP har nå fått flertall for å fjerne modellen som systematisk førte til underregulering med 0,75 pst på løpende pensjoner, og erstattet den med ny modell som sikrer høyere inntektsvekst. Det betyr at pensjonene skal øke tilsvarende gjennomsnitt av lønns- og prisvekst. Dette er i praksis å reversere Pensjonsreformen som alle andre partier tidligere var for.

Staten straffer pensjonister økonomisk fordi de bor sammen med den de er glad i. Avkortningen har blitt redusert fra 15 til 10 prosent, takket være FrP. Dette har gitt hvert par om lag 9000 kr mer å rutte med. FrPs kamp fortsetter til avkortningen er fjernet helt. For vi kan ikke akseptere et system som fratar folk sine opparbeidede rettigheter fordi de er gift eller samboere.

annonse

Minstepensjonen er økt med 4000 kroner hvert eneste år siden 2016. Det kommer i tillegg til den vanlige justeringen. I år økes den med 5000 kroner – til sammen 21.000 kroner. Det er en merkbar øking for de eldre som har hatt aller minst å rutte med, og som vil gjøre hverdagen litt enklere.

Både i regjering og i opposisjon har FrP stått på pensjonistenes side, vi har stilt tøffe krav og vi har fått betydelige gjennomslag som har stor praktisk betydning for hundretusener av landets pensjonister. Dersom pensjon er viktig for deg og dine fremover, er det verdt å vite at ikke noe annet parti har gjort mer på dette området enn FrP.

Av: Partileder Sylvi Listhaug, 1 kandidat Møre og Romsdal FrP

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Lama Vik 1 måneder siden Aksekamper i valgkampen
Kva meiner du her, Hofset? "Frykten er at SVV fortsatt forsøker å skjule sannheten når den lovpålagte KS2-kontrollen gjennomføres ved avslutning ...
Lama Vik 1 måneder siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Kva med eit kompromiss, Hofset? Vi bygger Møreaksen konvensjonelt, og så blir Langfjordsambandet pilot for senketunnell? Då er vi kvitt ...
jon ingar eik 1 måneder siden Ei fylkeskommune i «sus og i dus»
Begynn med og flytte ut den politiske kameraderi bedriften Statens Veivesen ut i fra Molde, kanskje helt ut av Fylket,  ...
Terje Sundsbø 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Rolf Erik PedersenMed gratis ferger vil fergeavløsningsmidlene for Møreaksen øke, og bompengene minke.En rabattert billett på ferga mellom Molde og Vestnes koster ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte