Annonse
Annonse
Del på Facebook
Trym Enaasen, Leder for Kristiansund Senterungdom og Nestleder for Møre og Romsdal Senterungdom , Foto: Privat
Trym Enaasen, Leder for Kristiansund Senterungdom og Nestleder for Møre og Romsdal Senterungdom , Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Stortingsvalget 2021 nærmer seg med stormskritt, og vil avgjøre hvilke partier som skal styre de neste fire årene, og hvem som får statsministeren. Etter åtte år med Erna og co har vi opplevd store endringer I det norske samfunn. Reformer, tvangssammenslåiger, økte forskjeller, en massiv sentralisering, og et nedprioritert landbruk for å nevne noe.

Her er fem grunner for å stemme Senterpartiet

1. Vi ønsker tjenester nær folk.

Åtte år med sentralisering har skapt utrygghet, økte avstander, og mer fraflytting fra distriktene. Politi, sykehus, domsstoler, skoler, barnehager, fengsel, navkontor, brann, osv. har blitt nedlagt, flyttet og sentralisert fordi dagens regjering og Frp tror at større og færre enheter skaper bedre tjenester for folket.

Vi har mer tro på det nære og lokale. At folk har de samme forutsetningene og gode tjenester nær seg I hele landet, ikke flere timer til nærmeste hjelp eller andre viktige enheter.

2. Vi sier JA til satsing på norsk landbruk!

Vi satser på norsk landbruk. Det norske landbruket har blitt kraftig nedprioritert med dagens regjering, og vi har vært vitne til over 5000 nedleggelser av gårdsbruk I følge SSB. Hvis vi skal ha trygg, klimavennlig og kvalitetsmat er vi avhengige av en storsatsing på norsk landbruk, og gi bønder noe å leve for.

Artikkelen fortsetter under annonsen

3 Lokalt folkestyre. 

Vi vil at store og viktige avgjørelser ikke skal bestemmes av en EU-politiker i Brüssel, men av norske politikere som kjenner forholdene best. Avgjørelser skal tas lokalt, og saker som for eksempel sammelslåinger av fylker og kommuner skal tas på fylkeskommunalt og lokalt nivå.

4. Vi har den beste helsepolitikken for hele fylket

Vi vil bevare de gjenværende fødeavdelingene. I Kristiansund har føde vært en særlig viktig sak for mange, men helsepolitikk er viktig for innbyggere i hele Møre og Romsdal.

For at flere liv ikke skal gå tapt, færre fødsler I ambulanser, og kortere vei til sykehus, ønsker vi å opprettholde de gjenværende fødeavdelingene og bygge sterke sykehus i hele fylket. Dessverre vil Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og KRF legge ned fødeavdelinga i Kristiansund, og heller bygge ny lenger unna folk.

5. En skole for alle!

Vi ønsker en desentralisert skole som spiller på lag med nærmiljøet, og en skole som utnytter lokale og regionale fortrinn. Vi ønsker at hver enkelt elev blir sett, en mer praktisk skolehverdag, et gratis skolemåltid, mindre testing, og mer mestringsfølelse for elevene.

Godt valg!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 22 timer siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 22 timer siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 1 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte