Annonse
Annonse
Erik Larsen, naturverner
Ytring
27 november 2021 19:21
Foto: Erik Larsen
Foto: Erik Larsen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Jeg tror på hender som brenner, den rette temperatur, sjeler så lyse og bringe lysstrimer inn i ein verden. Ildsjelar som skaper lysningar for andre.

De som er endringsagenter i seg selv, for andre – vil verden forandre.
De som stille tenke at « jordens misjon er å utvikle kjærlighetens prinsipp» og evner å være den forandringen de søker der de er.

I gjennom sitt daglige virke i relasjon til seg selv, sine medmennesker og naturen, jorden som de vet at de er en del av.
At menneskene de møter er medvandrere på jorden, de vandrer hver sin vei, likevel mot felles mål.

Alle med sin bør. Likevel med en iver etter å gjøre det gode, ledet av en større kraft i seg selv. Et ego overskrides i meningen med livet. Det å tjene sin neste som også innbefatter naturen og alt levende, alle skapninger -all natur. For de vet eller aner at vi er del av noe større, en del av alt i den store veven, som livet er. Sommerfugleffekten.
En sommerfugls vingeslag skaper en vibrasjon, som brer seg ut i et felles landskap , hvor alt lever og vibrerer i bølgelengder, frekvenser og påvirker og påvirkes av helheten i gjensidig resonans. Det synlige og usynlige. Samspill.

Det indre sjels landskap og det ytre landskap blir ett. I mellom tese og antitese skapes en ny syntese i deg og ditt liv-slik du lever det. I hvert pust blir ånd til liv gjennom dine øyne som ser, ører som hører, hender som virkeliggjør dine intensjoner i verden og som setter dem ut i live. Livet blir gitt innhold gjennom intensjon som igjen skaper form.
Likt vinden puster liv i bålet puster ånden livet gjennom deg og manifisterer seg selv gjennom ditt uttrykk. Fra dine inntrykk kommer et avtrykk.
Et økologisk avtrykk
Din signatur i hvert skritt.
Bærekraft og værekraft.

Dine valg blir din mulighet til realiseringen av noe større – i det små. Et skritt i retning av det som gir mening og samtidig skaper rom for andres vekst og endring.
I sitt tempo, fundamentert på sine egne forutsetninger, kunnskaper, holdninger og verdier, skapes retninger, føringer for liv.
Handling blir til forvandling.

Ditt liv betyr noe for deg idet du overskrider ego og går opp i en større syntese. Møter din frykt. Går ut av din komfortsone, der veksten venter.

Hvem hadde Per Fugelli vært uten flokken?
Et ettall ja. Men hva så? Han trengte noen å formidle til, en flokk. Forskjellen var at han brydde seg om flokken, han ville skape lys inn i skygge. Vise vei der andre bare så kratt. Han skapte identifikasjon som rommer oss alle som feilvare, kraft til å strekke oss mot det perfekte, men samtidig huske mantraet, du er god nok i deg selv.
To tanker samtidig kan man ha.
Ja bare tenk på Per Fugelli og du blir glad.
For han evner å bringe håpet frem til dem som trenger å tro. De som har gått seg vill i seg selv og av andres oppskrift på deg. De som har glemt sin neste og det som er verdifullt, det livgivende. Gleden over livet.

Joralf Gjerstad sa det så godt: » den gode kraften rommer kjærlighetens kraft.
En kraft større enn mennesket. Ungdommene trenger mer kjærlighet sier Joralf i boken, Den gode kraften. Ungdommene trenger å bli sett, forstått, hørt, favnet, tatt i mot og løftet fram for den de er, sine kvaliteter på jorden.
At de er gode nok i seg selv.
At de har egenverdi, en verdi i seg selv uten hva de presterer, som filosofen Arne Næss var så opptatt av.
Sett at Per ønsker å spre håp og Joralf helbredelse.
Hvorfor?

Vet du at vi hadde en statsminister i Norge som het Lars Korvald på 1970 tallet. Han gav ut en bok med tittel:
» Det beste jeg vet er å gi videre»

Det er lov å fremme dette budskapet igjen.
Tenk en statsminister som fremmer nestekjærlighet og omsorg, slik at vi får et nytt samfunn, på veien mot en ny jord.
Drømmer må en ha skal de bli til virkelighet.

Av: Erik Larsen

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Vidar Hölm 15 minutter siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
70% av befolkningen i Kristiansund driter i hvilket fylke de tilhører og flertallet av de som har en mening stortrives ...
@Terje G. FinnøyFor flertallet av de som krysser Romsdalsfjorden er Møreaksen raskest. Det er kun 25% av de som krysser Romsdalsfjorden som ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden SVV fortsetter sin manipulasjon av E39 utredning
@Terje SundsbøOg her vrir og vender du igjen.Romsdalsaksen er kortest, flatest og mest fremtidsrettet som trase mellom Ålesund og Bergsøy.SVV og ...
@Terje G. FinnøyTrafikktellingene viser at kun 40% av de som krysser Romsdalsfjorden passerer Røbekk. Tilhengerne av Romsdalsaksen omgår fakta. For Romsdalsaksen vil ...
Terje G. Finnøy 2 dager siden SVV fortsetter sin manipulasjon av E39 utredning
Her oppsummerer Jørn Inge på rekke og rad vesentlig punkt der SVV svikter oppgaven sin og ikke minst befolkningen i ...
Allerede i innledningen bommer Jørn Inge Løvik, daglig leder i Romsdalsaksen. Han hevder feilaktig at ca 60% av E39 trafikken ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte