Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Del på Facebook
– Hjerterått, sier Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen om Frps forslag om å kutte i ulike trygdeordninger for å finansiere skatteletter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
– Hjerterått, sier Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen om Frps forslag om å kutte i ulike trygdeordninger for å finansiere skatteletter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

En vanlig familie med to voksne og to barn vil spare over 32.000 kroner på FrPs budsjett. En singel kvinne med minstesats i AAP vil sitte igjen med 8.185 kroner mer i året. Og da er det ikke medregnet at FrP kutter kraftig i bompengene.

Det har ikke manglet på kreativ kritikk fra partiet Rødt og kommentatorer i Oslo-avisene etter at FrP la frem et budsjett der vi blant annet kutter kraftig i pressestøtte, NRK og mottak av flyktninger utenfor Europa.

FrP er helt ærlige på at vi prioriterer at folk og bedrifter skal sitte igjen med flere kroner i lommeboka. Kutt i avgifter som gir billigere mat, rimeligere drivstoff, og 50 øre i makspris på strøm er mest til hjelp for de som har minst fra før. 7.500 kroner mer i minstepensjon ville gitt mange muligheten til å gå inn i julehøytiden uten en klump i magen.

Regjeringen har valgt å løse den ekstraordinære krisen vi står i gjennom historisk høye skatte- og avgiftsøkninger de selv påstår er midlertidige. FrP er enige i at en krisetid krever ekstraordinære tiltak – men er dypt uenige i at alle pengene skal tas fra folk og bedrifter mens offentlig sektor ikke skal bidra.

annonse

FrP vil ikke skjerme byråkratene, men vanlige folk og bedrifter. Gjennom kutt i byråkrati, bistand, mottak av kvoteflyktninger og salg av statlige aksjer er det fult mulig å gi folk kontroll over egen hverdag og økonomi og få oss gjennom krisen. Folket er ikke til for staten, staten skal være der for å gjøre hverdagen bedre for folk flest.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Rune Kristiansen · 2 måneder siden
  Frp skuffer ikke. 
  Å kutte mottak av kvoteflyktninger er ikke mindre enn umenneskelig og dette tankesettet gjennomsyres partiet av. 50 øre i strøm, Rødt sier 30 øre. 
  Ser dere vil kutte i Nrk, et Nrk dere påtvingte hele landet å betale på via skatteseddelen, lurer på når dere skal skryte av at dere fjernet Nrk lisensen? 
  Det eneste positivet skrevet her fra deg er,  staten skal være der for å gjøre hverdagen bedre for folk flest. dette er noe dere IKKE klarte all den tid dere satt i regjering. 
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 4 timer siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte