Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Kampus Production fra Pexels
Illustrasjonsfoto: Kampus Production fra Pexels
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Vi har med interesse fulgt ordvekslingen om bobilparkering i sommer, som har oppstått på bakgrunn av forslaget om å anlegge bobilparkering på Grunden i 2024. Forslaget dukket først opp på møte i hovedutvalg for miljø, samferdsel og tekniske tjenester like før sommeren.

Hele utvalget avslo å behandle forslaget, og sendte i stedet forslaget over til formannskapet etter forslag fra Nordmørslista. Saken kom brått og overraskende på hovedutvalget, og det var unaturlig å behandle saken uten forutgående dialog med berørte parter. Dagens ordning er dessuten besluttet av formannskapet, og det er derfor naturlig at en endring også blir behandlet i formannskapet.

Annonse
Annonse

Vi ser derfor frem til at saken kommer til politisk behandling på nytt, med noe bedre forutgående saksforberedelser. Vi har i mellomtiden gjort oss noen tanker om hva vi må legge til grunn når saken kommer til politisk behandling.

Hensyn til alle interessenter

Det er viktig å imøtekomme bobilturistenes ønsker og behov for parkering med god tilgjengelighet til det vi har å by på. Bobilturistene bidrar til økt omsetning for næringsdrivende spesielt innenfor handel og servering, men en god og attraktiv sentrumsnær beliggenhet vil også bidra til å fylle byrommet med liv og aktivitet, slik at vi får en levende by.

Det er imidlertid også en viktig forutsetning at det er tilgang til renovasjon og sanitære fasiliteter, og det innebærer også et behov for bl.a. renhold, vedlikehold og avfallshåndtering. I tillegg er det viktig å ta høyde for at også andre trafikanter skal ha tilgang til byrommet, gateplanet og parkering. Sist men ikke minst er det viktig å ta hensyn til eventuelle naboer.

Dialog med berørte parter i forkant

Vi har merket oss at naboene til det tenkte området på Grunden har uttalt seg i media, og vi har også merket oss en del interessante momenter som har fremkommet i den ordvekslingen som har funnet sted i kommentarfelt og i sosiale medier. Først og fremst er det verdt å merke seg at naboene til det omtalte området på Grunden er urolige. Det kan vi godt forstå, og vi mener at dette er et eksempel på at det burde vært opprettet dialog med berørte parter i forkant av saksbehandlingen, i stedet for at de berørte partene blir informert om planer som allerede er lagt uten at de har hatt anledning til å uttale seg.

Annonse
Annonse

Noen av de andre stemmene i kommentarfelt og i sosiale medier tar også naboenes perspektiv. Andre tar bobilturistenes perspektiv, og mener at Grunden blir for langt unna sentrum. Mange peker også på behovet for renhold, vedlikehold og avfallshåndtering, som også vi mener det er viktig å ha med i planleggingen.

Vi ser at mange peker på at det tidligere har vært et godt samarbeid med småbåtlaget, og at dette samarbeidet burde vært videreført eller gjenopptatt. Vi synes også dette virker fornuftig, men også her må det være viktig først å etablere en dialog, for å avdekke hva som er mulig å få til.

Vi mener også at det burde være mulig å finne nok areal til bobilparkering på Gassverktomta og tilstøtende områder.

Ikke tre løsninger ned over hodet på folk

For å være sikker på at ikke også vi ender opp med å tre løsninger ned over hodet på berørte parter uten at de har fått anledning til å uttale seg, har vi vært i kontakt med småbåtlaget for å avklare om de har interesse av å gjenoppta samarbeidet. Vi opplever at småbåtlaget beskriver det samarbeidet som tidligere har vært mellom Kristiansund småbåtlag, Kristiansund kommune og Kristiansund parkering som positivt, og at de gjerne gjenopptar samarbeidet.

Nordmørslista vil på bakgrunn av dette gå inn for en varig sentrumsnær løsning i samarbeid med småbåtlaget.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 2 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse