Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Roger Hojem
Ytring
17 april 2017 06:01
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forkant av kampen KBK-Brann skrev Roger Hojem et leserinnlegg hos KSU.NO. Her kom han med konstruktiv kritikk der han hevdet at supporterne, Uglan, kunne bli bedre. Hojem fikk svar på tiltale og her skriver han om sin opplevelse av hvordan Uglan slukket Brann. Hojem er også denne gang inne på detaljer som kan avgjøre fotballkamper. Trenerne kan merke seg hva som står om oppvarmingen og myntkast:

Magisk på Slatlem´s Corner

Jeg ville denne gangen teste ut hvordan det var på det nye VIP-område og hvordan stemningen var på den tribunedelen hvor piffen befinner seg. Allerede en time før avspark var det magisk stemning på Slatlem’s Corner hvor Uglan var godt i gang med oppvarmingen. Supportersangene runget utover området og alle var kledd i mørkeblått.  Her mottar jeg noen kommentarer fra mitt utspill om at Uglan var tam i seriepremieren mot Molde. Jeg var forberedt på dette og responsen var forventet. Utspillet var ment som en konstruktiv kritikk, selv om det tydeligvis var delte meninger om dette.

Norges mest intime stadion

Inne på VIP-område får jeg servert gryterett, kaffe og kaker.  Det var enkel og grei servering. Eliteseriens største VIP bærer ikke preg av luksus. Blir godt mottatt av smilende og hyggelig personell i uniform og som ønsker oss velkommen og lykke til. Dette er helt i tråd med hvordan klubben ønsker å profilere seg og det er hele Nordmøres klubb og folkets lag. De fleste var kledd i KBK sine farger.  Her er det lite av ikke dresskledde forretningsfolk og høy sigarføring. Her var det supportere med hjerte og lidenskap for KBK.

Lagene sine trenere, Christian Michelsen og Lars Arne Nilsen, stiller opp og forteller om siste nytt, laguttak, forventninger og målsetning for sesongen. Ordfører Kjell Neergaard leder det hele på en flott måte.

Flere jeg snakket med mente den nye stadion må være eliteseriens flotteste og mest intime stadion. De var mektig imponert over arbeidet og dugnadsinnsatsen som er lagt ned. Vi har ingen rike onkler som kjøper en stadion til oss, men vi har egen.  Det er nesten uvirkelig å tenke på hvordan stadion så ut etter siste seriekamp i fjor mot Sandefjord sammenlignet med nå, fire måneder senere.

Uglan var i ekstase

Det var fyr og flamme midt bak målet hvor Uglan befant seg, og før kampstart var stadion dekket med mørkeblå røyk, tradisjonen tro. Uglan var nå samlet og ikke spredt utover tribunen som på seriepremieren mot Molde De sang, hoppet opp og ned, flaggene vaiet i vinden og de holdt et høyt desibelnivå som runget utover stadion. De hadde virkelig bestemt seg for å trykke til og de var helt sikkert en viktig grunn til at KBK slukket Brann.

KBKs 12 mann

Uglan var banens desidert beste spiller. De løftet spillerne fram og det var herlig å se hvordan de holdt trykket oppe hele kampen. Det var et mektig syn å kunne følge dem og selv lenge etter kampen var ferdig, stod de igjen og sang for spillerne og trenerne.  Mot Brann får Uglan terningkast 6. De hadde mange flotte og kreative sanger. De sang med en lidenskap og et trykk som få andre lags supportere kan matche. De slukket ikke bare Brann, men de knuste Brann supporterne. Men gode supporter-sanger er også avhengig av gode tekster og fengende melodier, og det har de virkelig fått til. Det er imponerende spesielt med tanke på hvor ferske tross alt Uglan, som resten av klubben. De fortjener en stor hyllest, med den ekte Gomalendingen (!) Kjartan Hendset i spissen. Han styrer roperten, er oppsanger og får virkelig med seg de andre supporterne.

Stille på Abyss, mens Notar trykket til

Det var stille på VIP-seksjonen hvor jeg befant meg mesteparten av kampen. Bare ved noen tilfeller var det tendens til enkelte utrop, men de som prøvde, klarte ikke å få med seg mange nok til at det ble noe trykk. Vi var med og klappet når Uglan dro i gang enkelte kamprop som “hele stadion” og “KBK, KBK…”. De siste 10 minuttene var det likevel bra trykk og man var med på Uglan sine kamprop. Du kunne virkelig se hvor mye de tre poengene betydde og det var enorme gledesscener da dommeren blåste av.

Vi hørte derimot Notar tribunen veldig godt i andre omgang, som ved flere anledninger stemte opp og fikk med seg de andre tribuneseksjonene. Jeg har etter kampen snakket med flere som var på Notar tribunen som kunne bekrefte at det var mye mer trykk der mot Brann enn mot Molde. Dette skyldtes nok til en viss grad at det der var en oppsanger som klarte å få med seg de andre.

"Kan du høre oss Roger Hojem"?

Etter mitt utspill mot Uglan etter første hjemmekamp, fikk jeg virkelig svar på tiltale. De hadde laget en egen sang om meg som runget utover stadion flere ganger. «Kan du hør oss Roger Hojem, kan du hør oss Roger Hojem», etter melodi av Rod Stewarts klassiker «Sailing». Ja, jeg hørte dere veldig godt og synes dette var et flott og morsomt innslag. De rundt meg på lo og jublet og tilslutt måtte jeg reise meg og ta bølgen og applaudere for Uglan til stor jubel.

Enkle grep og idèer

Skal KBK overleve i Eliteserien, så er de avhengig av at hele stadion er med og bærer spillerne fram. Det er ikke flaut å synge og rope, men en ensom svane klarer ikke å lage stemning. Enkelte har foreslått å plassere ut oppsangere på de forskjellige seksjonene. De hadde en ropert og oppsanger hos Uglan ga virkelig respons. Om Uglan har nok folk på eget felt til å eksempelvis å «avse» 4 personer i 4 grupper på langsidene tror jeg faktisk det ville blitt fantastisk stemning rundt hele stadion. En kopi av Lerkendals RO-SEN-BORG ville vært stemningsskapende. Et innslag det er enkelt å få med seg hele publikum på, hvor Uglans kortside og de 2 langsidene har en stavelse hver og som går rundt og rundt, K B K. En idè å prøve ut tror jeg bestemt det er, man trenger ikke alltid å finne opp kruttet på nytt.   

Seier

Gratulerer til hele KBK med en historisk seier og takk til Uglan for en magisk kveld på stadion, og herlig og morsom sang. Dere var som nevnt banens desidert beste og viktigste spiller. Når man er en spiller mer enn motstanderen, pleier det som regel å gå bra. Til sist vil jeg nevne at det hadde vært ønskelig at KBK varmet opp på Uglan sin halvdel av banen. Jeg kunne også tenkt meg at de spiller mot Uglan i andre omgang om de vinner myntkastet. Det er helt vanlig at man spiller mot sine egne fans i andre omgang.

I kampen mot Lillestrøm stiller jeg som Ugle, og sannsynligvis kommer en liten artikkel om den erfaringen også. Både fra Slatlems Corner og fra «Ugletribunen».

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrJernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de behandles likt?
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får alliere deg med Sve og Frp når det gjeld miljøpolitikk.  Symboltunge som dei er.
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDet er slik det er spesifisert for veganlegg.Jernbane får du lufte der det høyrer heime
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDet er meningsløst at et stort nasjonalt veiprosjekt skal finansieres med «lokal forankring», dvs. fylkeskommunal bompengegaranti. Mener du at slik ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse