Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Eirik Juul Jørgensen
Ytring
23 mai 2017 14:59
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tilskuertallene for KBKs hjemmekamper: Molde 4.104. Brann 3.905. Strømsgodset 3.658. Lillestrøm 3.794. Haugesund 3.392. Sogndal 2.900?

Med unntak av Lillestrømkampen viser statistikken en nedadgående kurve når det gjelder oppmøte på kamp i Kristiansund. Avviket i statistikken kan enkelt forklares med at kampen gikk på lørdag, relativt mange tilreisende kanarifugler, og et bra oppmøte fra et energisk russekull. Etter å skuet ut over mange tomme seter på søndag, ikke minst blant oss på stå-tribunen, må jeg spørre: hva er årsaken til at det blir stadig færre på kamp?

Spesielt interessant er det at formkurven til KBK rent spillemessing peker stadig oppover. Vi burde hatt poeng mot molde. Seier fikk vi mot Brann. Godset ble sendt hjem som slakt. Lillestrøm var heldige som fikk med seg poeng. Haugesund så ut som et OBOS-lag, og det var rent utrolig å være vitne til hvordan KBK måtte hjelpe Araberne med å score. To ganger. Fem mål fra KBK der altså.

På tross av formkurve, egenproduserte talenter som storspiller, og det faktum at vi endelig er i Eliteserien, frykter jeg ned mot under 3.000 tilskuere på Kristiansund Stadion mot Sogndal. Selv etter å ha lansert egne klubbkondomer, må det sies at saftkokerne ikke er Norges mest sexy fotballag. Enkel fotballfilosofi, dødballer og trøkk i boksen. Overlevelse fremfor underholdning.

Er vi på Nordmøre nå for fine til å dra på kamp for å se slike lag som Haugesund og Sogndal? Må vi ha Solskjær og blånissene over fjellet på visitt for å dra på stadion? Sitter vi hjemme og venter på at Rosenborg skal ta turen?

Søndag 21.05.17. Klokka nærmer seg 17:00. Én time til kamp. Jeg sitter hjemme. Formen kan enkelt sies å være grusom. Det ble noen glass på lørdag. Kampen går på Eurosport. Det frister enormt å plante skrotten foran TVen resten av kvelden.

annonse

17:08 plinger det på mobilen: «Kamp da??»

Klubben har da jobbet hele uka for å få folk på stadion. På fredag solgte de billetter på Amfi Storkaia til halv pris. Dette var ikke nok til å friste kresne Nordmøringer. Neida, for finfolket hadde vært innom yr.no og merket seg at det ikke er meldt 20 grader og blå himmel.

Selvfølgelig måtte jeg på kamp. 17:21 står skyssen utenfor. Bilen er full. Lynni på anlegget. Den lille Peugeoten krenger i svingene opp mot stadion, under vekten av fire velfødde Frei-gutter og en tynning fra Clausensgata. Vi stimer inn på det flotteste serveringslokalet i landet, og bestiller noen kalde. Stemmen trenger litt vedlikehold før 90 minutters gauling.

KBK scorer det første målet. Det andre målet. Ja, alle målene. Stemningen dras fra endeløs glede til bunnløs forferdelse og tilbake igjen. Det klikker fullstendig når Sondre Sørli dunker inn 2-1. «Hainn e ein av oss» runger ut over stadion. Alle er med. Det toppes med tre poeng signert Mendy, en enorm innsats, moral og vilje. Kvelden er komplett.

På søndag venter Sogndal. Kristiansund er i Eliteserien. Vær med på eventyret - fyll opp bilen med familie og venner. Vær med å ta tre poeng på ei fullsatt nordmørsk storstue. Vær ein av oss!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Lama Vik 1 måneder siden Aksekamper i valgkampen
Kva meiner du her, Hofset? "Frykten er at SVV fortsatt forsøker å skjule sannheten når den lovpålagte KS2-kontrollen gjennomføres ved avslutning ...
Lama Vik 1 måneder siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Kva med eit kompromiss, Hofset? Vi bygger Møreaksen konvensjonelt, og så blir Langfjordsambandet pilot for senketunnell? Då er vi kvitt ...
jon ingar eik 1 måneder siden Ei fylkeskommune i «sus og i dus»
Begynn med og flytte ut den politiske kameraderi bedriften Statens Veivesen ut i fra Molde, kanskje helt ut av Fylket,  ...
Terje Sundsbø 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Rolf Erik PedersenMed gratis ferger vil fergeavløsningsmidlene for Møreaksen øke, og bompengene minke.En rabattert billett på ferga mellom Molde og Vestnes koster ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte