Annonse
Annonse
Ingrid Uthaug, Averøy
Ytring
08 august 2017 12:50
Del på Facebook
Ingrid Uthaug. Foto: Privat
Ingrid Uthaug. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innhold og organisering av ALLE sykehusene i Møre og Romsdal må være kjent før man starter bygging på Hjelset!

Det er svært alvorlig hvis Norges helseminister ikke har kontroll eller påvirkningskraft på det som planlegges på Hjelset! Torgeir Dahl påpeker at Helseminister Høie ikke har direkte linje til Helse Møre og Romsdal, og at HMR må bli enige med seg selv om sykehustilbudet i Møre og Romsdal. Dahl er Høyre-ordfører og man må stole på at han kjenner helseministerens makt og myndighet. Dette understreker behovet for å endre dagens organisering og styring av sykehusene!

Å starte byggingen av et milliardprosjekt før innhold og organisering er kjent er direkte uansvarlig! Stortinget må vite at tilbudet til pasientene blir forsvarlig før man kan gi klarsignal til bygging. Vi har nok eksempler på nye sykehus og endret organisering som har medført dårlige forhold for både pasienter og ansatte. Å endre på innhold og organisering i etterkant blir både tids- og kostnadskrevende, og vil medføre at kampen om funksjoner mellom fylkets sykehus langt fra vil være over!

Leserinnlegget jeg skrev tidligere (1+1<1, Rbnett.no) bad jeg helseforetaket sjekke for faktafeil. I leserinnlegget skrev jeg blant annet:

«Helseforetaket har uttalt at de i størst mulig utstrekning vil unngå både doble funksjoner og doble vaktfunksjoner, i helseforetakene og i hele helseregionen. Dette oppnås ved at flest mulig spesialistfunksjoner, som i dag er døgnkontinuerlige, opprettes som poliklinikker i det nye sykehuset. Også medisinsk sengepost vil reduseres, da man også her ønsker en dreining mot poliklinisk og dagbehandling.»

annonse

På dette svarte ass. direktør Helge Risterud i e-post:

Helseforetakene arbeider generelt for å dreie bruk av ressurser fra vaktordninger til aktiv pasientbehandling, og fra døgn til dag og poliklinikk. Den medisinske og teknologiske utviklingen fører blant annet til at flere inngrep kan gjøres som dagbehandling evt. poliklinisk i stedet for et mer omfattende inngrep med overnatting.
Når det gjelder tallet på somatiske senger så er det planlagt det samme antallet i SNR som vi har totalt i de to sykehusene i dag. For psykiatrien vil sengetallet bli noe høyere. Det samlede antallet senger ligger fast i planleggingen videre, mens fordelingen og organiseringen av sengene mellom avdelinger og fagområder internt vil komme senere i planleggingsfasen. Planlegging og fastsetting av vaktordninger for SNR, Ålesund og Volda vil også komme i en senere del av planleggingen.

Et nytt sykehus på Hjelset vil medføre endringer på ALLE sykehusene i Møre og Romsdal. Selvfølgelig bør man vite hva dette innebærer FØR man starter byggingen av SNR! Og siden vi nå er i et valgår er det særdeles viktig, for igjen, som Dahl påpeker, så har ikke Helseminister Høie "direkte linje til Helse Møre og Romsdal". Det er da avgjørende for fremtidig sykehustilbud i hele fylket at velgerne får anledning til å stemme frem et parti som ønsker å få politisk kontroll også over sykehustilbudet i Møre og Romsdal!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Lama Vik 1 måneder siden Aksekamper i valgkampen
Kva meiner du her, Hofset? "Frykten er at SVV fortsatt forsøker å skjule sannheten når den lovpålagte KS2-kontrollen gjennomføres ved avslutning ...
Lama Vik 1 måneder siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Kva med eit kompromiss, Hofset? Vi bygger Møreaksen konvensjonelt, og så blir Langfjordsambandet pilot for senketunnell? Då er vi kvitt ...
jon ingar eik 1 måneder siden Ei fylkeskommune i «sus og i dus»
Begynn med og flytte ut den politiske kameraderi bedriften Statens Veivesen ut i fra Molde, kanskje helt ut av Fylket,  ...
Terje Sundsbø 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Rolf Erik PedersenMed gratis ferger vil fergeavløsningsmidlene for Møreaksen øke, og bompengene minke.En rabattert billett på ferga mellom Molde og Vestnes koster ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte