Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
30 april 2019 10:03
Stig Anders Ohrvik, ordførerkandidat for Nordmørslista i Kristiansund.
Stig Anders Ohrvik, ordførerkandidat for Nordmørslista i Kristiansund.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avtroppende direktør Espen Remme er overrasket over omfanget og styrken i protestene mot å legge ned fødeavdelingen i Kristiansund. Det er jeg også. Jeg er positivt overrasket over at så mange har sagt så tydelig fra om at de ikke aksepterer at fødeavdelingen blir lagt ned. Jeg er vel å merke ikke overrasket over protestene. Det skulle bare mangle. Årsaken til at jeg er overrasket er tidspunktet protestene kommer på. Sykehuset ble tross alt vedtatt nedlagt i desember 2014, og mange av de som protesterer nå så ut til å ha slått seg til ro med det, helt til fødeavdelingen nå ble foreslått nedlagt litt tidligere enn ventet. Så ser jeg da også at mange av de som protesterer bare protesterer på tidspunktet for nedleggelsen; før det såkalte «fellessykehuset» i Molde er bygget. Og da er det jeg er helt på linje med Remme i å være overrasket. Hvorfor kommer protestene akkurat nå? Sykehuset i Kristiansund er vedtatt nedlagt til fordel for nytt sykehus i Molde. Vi er mange som aldri har akseptert det og aldri kommer til å akseptere det, men mange andre har stilltiende godtatt at slik kommer det til å bli.

Jeg lurer litt på hvor mange som kommer til å protestere mot at fødeavdelingen i Kristiansund blir nedlagt hvis det noen gang blir bygget et nytt sykehus i Molde, men jeg håper selvsagt at jeg slipper å få vite det. Jeg håper at både sykehuset og fødeavdelingen i Kristiansund kommer til å bestå også i fremtiden. Men at en direktør blir bedt om å gå gir dessverre ikke grunn til optimisme. Når Espen Remme nå blir bedt om å gå av så viser det mer enn noe annet at den oppgaven han er satt til å gjøre faktisk ikke er mulig å gjennomføre uten at det får alvorlige konsekvenser for befolkningen. Remme har trofast forsøkt å gjennomføre det styret i helseforetaket har bedt ham om. Når det ikke lykkes å gjennomføre er det ikke fordi han ikke har prøvd, men fordi alle muligheter til innsparinger fører til økt fare for tap av liv og generelt økt risiko for befolkningen. Remme blir bedt om å gå av fordi han har skrupler. Og det gir derfor grunn til å være på vakt, når han nå sannsynligvis blir byttet ut med noen som mangler skrupler.

Jeg takker alle som i det siste har engasjert seg for å beholde fødeavdelingen i Kristiansund, - ikke bare «til SNR står ferdig», men for all fremtid. Jeg håper engasjementet holder, for det er en lang, utmattende og opprivende kamp dere har vervet dere til.

Men vi skal stå i det. Så lenge det behøves.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 5 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte