Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Anja Cecilie Solvik
Ytring
15 juni 2019 16:38
Del på Facebook
Bunadsgeneral Anja Cecilie Solvik, hilser bunadsgeriljaens avdeling av ekstremt tøffe Smøladamer velkommen til Kristiansund i en aksjon 30. april 2019. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Bunadsgeneral Anja Cecilie Solvik, hilser bunadsgeriljaens avdeling av ekstremt tøffe Smøladamer velkommen til Kristiansund i en aksjon 30. april 2019. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Jeg beklager om du ble lei deg», er skillsmissegrunn eller årsaken til mangt et oppløst vennskap. Når man er utsatt for urettferdig behandling av en i nær relasjon kan man krangle og kanskje etterhvert får utrykt hva man trenger og oppleve å bli forstått og den ekte unnskyldningen fra hjertet kan komme. «Unnskyld for at jeg såret deg». Og på den måten kan relasjoner repareres.

I arbeidslivet oppleves det å få en beklagelse på hvordan du har oppfattet en situasjon, krenkende. Dersom en sjef har sjonglert med fakta, og har satt sinnene i kok hos sine ansatte, og man blir avspist med en beklagelse, er det ytterligere en krenkelse. I en slik situasjon vil lederen ha to muligheter:

  1. Gå tidlig ut med en ektefølt unnskyldning. Lytte til de ansattes reaksjoner for så å bli tilgitt, men gå videre med en ripe i lakken.
  2. Gjøre som Erdal. Beklage sine ansattes reaksjoner, og styre rett mot skjæret.

I enhver situasjon, enten det dreier seg om de nære relasjoner eller i arbeidslivet, så vil jeg anbefale alternativ 1. For som min kloke mormor, mor til fire, alltid sa; sannheten kommer for en dag.

Årsaken til at arbeidsgivere tyr til alternativ 2 er som regel frykt for å bli avslørt, avhørt og oppsagt.  Det er sjelden løgn fra arbeidsgiver blir tilgitt. Og har man lagt frem saksargumenter for sin sjef, administrerende direktør i Helseforetaket. Og fått ros for dette fra et enstemmig styre (bortsett fra Bjarne Storseth) for grundig saksgjennomgang, vel da sitter løgna fast i en sped ynkelig beklagelse.

Å komme med en ektefølt unnskyldning fra hjertet er likestilt med å innrømme skyld.  Løgna er allerede avslørt ved at kloke hodet har gått sammen og vist frem hva som faktisk er fakta. Han svarer med å servere en syltynn trendanalyse som angivelig skal vise til at det er kliniske forskjeller mellom avdelingene, men ikke signifikante. Ja, det er kliniske forskjeller fra år til år. Det varierer Det hadde vært interessant å se resultatet av denne analysen for å se om tallene fra 2019 er tatt med. Tall som viser at keisersnittfrekvensen er redusert med fem prosent bare hittil i år. Heidi Sandvig har gang på gang etterlyst disse tallene, men fremdeles ikke fått vite hva resultatet er. Det er her løgna bor! Trendanalysen har ingenting med driften å gjøre. Driften er truet kun som følge av at helseforetaket ikke rekrutterer- Og rekrutering er vanskelig når betingelsene er kortsiktige. På nåværende tidspunkt vet vi at en jordmor ønsker seg tilbake til avdelingen i Kristiansund, men det søkes kun etter sommervikarer her, mens i Molde søker de etter to jordmødre i faste stillinger. Vårt fødetilbud raseres innenifra!

Løgn på løgn er det som knekker ekteskapet til slutt, forsøket på å dekke over er det som ødelegger tillitten i et arbeidsforhold. Forsøket på å fraskrive seg skyld og således skyve ansvaret over på andre og favorisere ett fagmiljø foran det andre, er det som beskriver dårlig lederskap. Det er det som skaper splid, IKKE tilspissing av diskusjonen.

Når Nils Kvernmo i tillegg dekker over ved å tydelig gi utrykk for at Erdal fremdeles er hans tillit verdig. Ja, da smuldrer også hans integritet bort rett forn øynene på oss.

I Kvernmos såkalte sirkus er det på tide at noen forlater manesjen. Det naturlige ville vært at elefanten i rommet ble geleidet ut, men med en sirkusdirektør som sitter musestille i båten, mens den andre ror for livet, virker det som om de tror at de kan ri stormen av på denne måten. Vel, nittitretusensekshundre medlemmer av Bunadsgeriljan tror IKKE  det.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 minutter siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøBompengeperioden er 20 år + 5 år dersom lånet ikkje er betalt etter 20 år. Dei siste 5 åra med ...
Terje Sundsbø 36 minutter siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrBasert på KS2-analysen så er bompengeperioden avsluttet i 2050, og bompengeopplegget er robust.Fortsatt svarer Naturvernforbundet ikke på de spørsmålene jeg ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøMed forventa prisstigning og rentekostnader vil bompengebetalinga for Ørskogfjellet til Vik beløpe seg til 600 millionar, minst. Med ÅDT på ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet er ingen som har påstått at E136 Eksportveien skal gå via Vik. Det er ikke det samme som at ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje Sundsbø0-alternativer er: Forutsetning er at strekninga Vik til Molde blir bygd. Då blir strekninga Ørskogfjellet til Vik korta ned med ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet hjalp lite at du nå har tilgang til PC. Du/Naturvernforbundet er fortsatt ute av stand til å svare.
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse