fbpx
Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
13 juni 2019 15:23
Stig Anders Ohrvik, ordførerkandidat for Nordmørslista i Kristiansund.
Stig Anders Ohrvik, ordførerkandidat for Nordmørslista i Kristiansund.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjære Siv. Du har sittet i regjering med Høyre siden 2013, og så er brukerfinansiering av vei det største problemet du finner?

Bompenger er en usosial avgift, som rammer brukerne like mye uavhengig av brukernes inntekt og uavhengig av formålet med transportarbeidet som utføres. Tilhengerne av bompenger påstår at avgiften er rettferdig fordi brukeren selv må betale, men da tas det ikke høyde for at endringer i samfunnsstrukturen fører til økende transportbehov som brukeren i liten grad har innflytelse på. Skoler, barnehager, sykehus, politi, fylkeskommuner og statlige foretak som NAV og Statens vegvesen er bare et lite knippe eksempler på tjenestetilbud som landet over rammes av en sentraliseringspolitikk som uvegerlig fører til økt transportbehov. Og selv om det kan finnes mennesker som sjelden beveger seg langt hjemmefra er det i det samfunnet vi lever i likevel vanskelig å finne personer som ikke har nytte av en godt utbygd infrastruktur. Det er få i vårt samfunn som klarer seg uten et visst forbruk av varer og tjenester som forutsetter en utbygd infrastruktur for å være mulig å levere.

La det ikke være tvil om dette: Jeg er helt enig med Fremskrittspartiet i at bompenger er en uting, og bør fjernes.

Men kjære Siv. Du har sittet i regjering med Høyre siden 2013. Og så er brukerfinansiering av vei det største problemet du finner?

Med Høyre i førersetet har lov-og-orden-partiet Fremskrittspartiet stilltiende akseptert og tatt del i en omfattende politireform som har ført til nedleggelse av tjenestesteder, nedleggelse og sentralisering av politimesterembeder, mindre polititetthet og større avstand mellom publikum og politi i distriktene.

Med Høyre i førersetet har helse-og-omsorgspartiet Fremskrittspartiet stilltiende akseptert og tatt del i en omfattende utarming av spesialisthelsetjenesten gjennom nedbygging og nedleggelse av ambulansetjeneste, sykehus og sykehusavdelinger, fødetilbud og sentralisering av spesialisthelsetjenesten mot befolkningens vilje.

Med Høyre i førersetet har for-folk-flest-partiet Fremskrittspartiet stilltiende akseptert og tatt del i en omfattende samfunnsendring som folk flest faktisk ikke er enige i.

Lurer du av og til på hvorfor dere faller på meningsmålingene, Siv? Liv Signe Navarsete har kanskje svaret. Fra 2005 til 2013 satt hun i regjering sammen med Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet. Liv Signe ble flink til å svelge kameler, men i 2013 fikk Senterpartiet tidenes dårligste valgresultat i et stortingsvalg, etter stilltiende å ha vært med på Arbeiderpartiets snuoperasjon fra å være samfunnsbygger til å ri på New Public Management-bølgen og legge ned og sentralisere tjenestetilbudet.

Endringer i velgermassen tar tid. Det tok Senterpartiets velgere to stortingsvalg før de oppdaget hva Senterpartiet var delaktig i og straffet både Senterpartiet og den rødgrønne politikken ved stortingsvalget i 2013.

Ved neste korsvei er det kanskje Fremskrittspartiet som blir straffet. Men det er mye mer enn brukerfinansiering av vei som blir vurdert.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 1 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Reknar med at miljøpartiet FRP også ønsker å stoppe miljøverstingene Hafast, Hordfast, Borgundfjordtunnellen også. Frank har verkeleg snudd i miljøsaka ...
Kan ikke noen ta et luftfoto, eller et kart, og tegne en rød strek der trappen skal gå?
Ketil Strand Andersen 2 dager siden «How dare U?»
Spot on!!
Glimrende  👋 like greit å gå rett på sak med ein gang!Terningkast 10!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte