Annonse
Annonse
Kristin Sørheim, førstekandidat Møre og Romsdal Senterparti. Foto: Sp
Kristin Sørheim, førstekandidat Møre og Romsdal Senterparti. Foto: Sp

Jeg ser at Regionrådet for Romsdal og tillitsvalgte i Statens vegvesen nærmest reagerer med vantro på at «Torve, Sve og Sørheim» vil flytte vegarbeidsplasser fra Molde til Kristiansund». ROR må her snakke mot bedre vitende, og det må også tillitsvalgte for Statens vegvesen gjøre.

Mange av de ansatte i SVV som fylkeskommunen skal ta over fra nyttår er i dag plassert rundt omkring i fylket, de bor rundt omkring i fylket og de vil i hvert fall ikke flyttes til Molde og pendle dit for å ivareta fylkeskommunale arbeidsoppgaver andre steder i fylket.

Fylkeskommunen er opptatt av å legge til rette for både at det skal være interessante og store nok fagmiljø og at folk kan jobbe for fylkeskommunen og bo i hele fylket. Med dagens teknologi og kommunikasjoner er dette fullt mulig. SP har for eksempel foreslått å overføre trafikkstasjonene til fylket, slik at vi heller kan styrke disse miljøa samtidig med overtaking av andre ansatte fra SVV som skal ha ulike oppgaver knytta til drift, vedlikehold, kollektivtilbud osv.

Vi har et enstemmig vedtak i fylkesutvalget på at vi skal se om vi kan fordele fylkeskommunale arbeidsplasser rundt omkring til fylket i forbindelse med regionreformen. Det kan gjelde flere områder enn samferdsel.

Så er det i alle fall min og Senterpartiet sin mening at når vi skal kjempe om nye statlige arbeidsplasser framover må de nå være aller viktigst å tilgodese de områda som trenger det mest og som har tapt mest, nemlig Nordmøre og kanskje Indre Sunnmøre. Et nasjonalt ferjekontor, hvis vi kan få det, bør f.eks. ligge i Kristiansund. Det er ganske provoserende å komme med tildelinger av helt nye statlige arbeidsplasser til Ålesund og Molde i sluttspurten av valgkampen, når den største flyttinga av arbeidsplasser fra Nordmøre til Molde har skjedd under denne regjeringa, med lokaliseringsvedtaket av det nye fellessjukehuset. Det er å fortsette sentraliseringa og gi mest til dem som har mest fra før.

Dette landet trenger et regjeringsskifte – egentlig straks, men seinest om to år.

Les også: Skjevfordelingen mellom fogderi i Møre og Romsdal i forhold til offentlige arbeidsplasser

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte