fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
30 april 2021 19:30
SKLIR OG SKLIR: Bilen med sommerdekk har stoppet, den med piggfrie vinterdekk surfer videre. FOTO: Morten Abrahamsen / NTB
SKLIR OG SKLIR: Bilen med sommerdekk har stoppet, den med piggfrie vinterdekk surfer videre. FOTO: Morten Abrahamsen / NTB

En del bilister gidder ikke å skifte dekk etter sesong, og kjører med piggfrie vinterdekk om sommeren. Det er ikke lurt.

– Piggfrie vinterdekk er konstruert for kalde temperaturer og har en helt annen gummiblanding og et annet mønster enn sommerdekk, sier produktsjef i Continental Dekk Norge, Knut Knudsen, i en pressemelding.

Dekkene gir blant annet betydelig lengre bremsestrekning enn sommerdekk, noe som kan være fatalt.

Det positive er at det er noe færre nå enn før som dropper dekkskift. I en landsdekkende undersøkelse gjort av InFact for Continental i 2018, svarte 20,1 prosent at de hadde kjørt med piggfrie vinterdekk en hel sommer. Tall fra i år viser at andelen har sunket til 18,5 prosent.

– Endringen er ikke veldig stor, men det går riktig vei. Det som imidlertid er veldig gledelig å se, er at andelen har sunket betraktelig hos de yngste. I 2018 var det 26,6 prosent av de mellom 18 og 29 år som svarte at de hadde kjørt en hel sommer med piggfrie vinterdekk, men nå er det kun 13,1 prosent i samme aldersgruppe som svarer det samme.

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte