Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
09 januar 2022 19:30
Del på Facebook
UTVALG: Toyota og Lexus satser på en elektrisk framtid, og skal lansere rundt 30 elbiler i årene fram mot 2030. Foto: Produsenten
UTVALG: Toyota og Lexus satser på en elektrisk framtid, og skal lansere rundt 30 elbiler i årene fram mot 2030. Foto: Produsenten

Toyota har vært trege med elbiler. Merkets første, bZ4X, kommer i 2022 – og markerer starten på en storsatsing fra Toyota og Lexus.

Hele 15 ulike elbilkonsepter ble nylig presentert av Toyotas president, Akio Toyoda. Han fortalte samtidig at Toyota og Lexus i fellesskap har planer om å lansere 30 elbilmodeller fram mot 2030.

– Vi må redusere utslipp så mye som mulig, så fort som mulig, sa Toyoda i videopresentasjonen.

Målet er å selge 3,5 millioner utslippsfrie biler i 2030, og at de to merkene skal bli karbonnøytrale innen 2035. For Toyotas del vil bZ4X følges opp av en kompakt-SUV, en småbil på størrelse med dagens Aygo X, en mellomklassesedan og en stor SUV.

Litt av hvert

– Tidspunkter for fremtidige lanseringer er ikke kommunisert ennå, sier Espen Olsen, kommunikasjonssjef hos den norske importøren.

I presentasjonen kommer det fram at Lexus skal være helt elektriske i Europa i 2030. Merket har i dag én elbilmodell, UX 300e. Den neste blir RZ, som er basert på samme plattform som Toyotas bZ4X.

Det ble også vist fram en større SUV, en mellomstor sedan og sportsbil med Lexus-logo.

I tillegg er det snakk om elektriske nyttekjøretøy, terrengbiler og mindre kjøretøy for elektrisk mobilitet i byer fra Toyota og Lexus.

– Vi lever i en mangfoldig verden og i en tid der det er vanskelig å forutsi framtiden. Derfor er det vanskelig å finne en størrelse som passer for alle. Det er grunnen til at Toyota ønsker så mange valgmuligheter som mulig for våre kunder over hele verden, sier Akio Toyoda.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse