Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
23 januar 2022 19:00
Del på Facebook
MANGE: Siden 2000 har det blitt levert 8335 nye Porscher i Norge, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. 35 prosent av dem er Taycan, som ble lansert i midten av 2020. Foto: Fredrik Hagen / NTB
MANGE: Siden 2000 har det blitt levert 8335 nye Porscher i Norge, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. 35 prosent av dem er Taycan, som ble lansert i midten av 2020. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Porsche satte salgsrekord i Norge i 2021. Den norske importøren sier de ikke har noe behov for bli større.

Aldri tidligere har det vært levert så mange nye Porscher i Norge som i fjor. 2043 biler er en vekst på 19 prosent fra året før. Det er én modell som driver tallene opp: elbilen Taycan.

For fem år siden var totaltallet 417 biler.

– Den gang visste vi at det ville bli en økning når Taycan kom. Så vi tok noen grep slik at vi som var vant til noen hundre biler i året, skulle være i stand til å håndtere det som måtte komme, sier Morten Scheel, administrerende direktør hos den norske importøren.

Han sier de anslo at det ville bli snakk om rundt 1500 biler i året, kanskje 2000, når Taycan var lansert, noe som viste seg å være ganske så presist.

Importøren har nå nye anlegg i Ålesund, Porsgrunn, Asker og Kristiansand, mens den totale bemanningen har økt fra 150 til 280 personer.

Men videre vekst er ikke noe Scheel og Porsche i Norge har som primærmål.

– Vi er komfortable med volumet vi har nå. Veksten i 2021 fulgte i høy grad markedet, og vi er fornøyde.

At mer og mer av salget blir elektrisk, er ikke til å komme utenom.

– Det går selvsagt i en elektrisk retning, om noen få år tror jeg nok de aller fleste lander på en elbil uansett. Selv om den unike tax free-situasjonen vi har i dag, neppe varer så lenge til.

Det gjør at han er usikker på hvor mye det vil ha å si for Porsche-volumet når Macan dukker opp som elbil, trolig i 2023.

– Vi har som sagt ikke noe mål om stor vekst, det er viktigere for oss at kundene får den opplevelsen de forventer. Porsche har en filosofi om å produsere én bil mindre enn markedet etterspør.

 

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse