Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
17 april 2022 19:30
Del på Facebook
TRANGT MARKED: En ny Peugeot 308 ville for ti år siden hatt et potensial til å selge i flere tusen eksemplarer på ett år. Uten en elektrisk drivlinje ser importøren for seg noen hundre i år. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
TRANGT MARKED: En ny Peugeot 308 ville for ti år siden hatt et potensial til å selge i flere tusen eksemplarer på ett år. Uten en elektrisk drivlinje ser importøren for seg noen hundre i år. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

Peugeot har ingen modeller som selger veldig mye. Selv ikke en helt ny 308 med hybriddrivlinje ventes å oppnå de helt store salgstallene.

For snaut ti år siden var Peugeot 308 en bilmodell som solgte i godt i Norge. Det første hele året forrige generasjon av 308 var på markedet, i 2014, ble det registrert 2106 nye eksemplarer av bilen, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken.

Annonse
Annonse

Den gang var ikke elbilene store utfordrere – til sammen hadde de bare en markedsandel på 12 prosent.

Den helt nye generasjonen 308 har helt andre arbeidsvilkår. I første kvartal av 2022 er elbilandelen i Norge 83 prosent, og 308 er ennå ikke tilgjengelig i en helelektrisk versjon. Den kommer riktignok som plugin-hybrid, men også det segmentet er i kraftig tilbakegang, med en markedsandel på litt under sju prosent i år.

Importøren har derfor et salgsmål som er av en helt annen skala enn tidligere.

– Vi regner med 300 til 400 registrert i år, hvor tre firedeler er plugin, sånn cirka. Det er vanskelig å gi krystallklare data for tiden, men dette er det vi legger opp til, sier Stian Gihle, kommunikasjonssjef hos den norske Peugeot-importøren.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Viktig fra dag én

Mens noen merker har én eller kanskje to modeller som selger veldig godt, har Peugeot en annen strategi i Norge.

– Vi har ikke en modell som selger i 5000 eksemplarer, men vi har flere som leverer noen hundre. Vi jobber med alle disse modellene, og til sammen blir det en del. 308 er i så måte viktig for oss fra dag én.

Så langt i år er Peugeot på en 13. plass i merkestatistikken, og det er de tre elbilmodellene e-2008, e-208 og e-Traveller som går best.

Den nye 308, som lanseres i disse dager, kommer både som kombi og stasjonsvogn og har samme moderne designprofil som den større modellen 508.

308 kan leveres med en rekke forskjellige motorer, både bensin og diesel, med effekt fra 110 hestekrefter. Sterkest er plugin-hybriden med 225 hk. En plugin hybrid på 180 hk er også tilgjengelig.

Gihle forteller at modellen kommer i en elektrisk utgave, både som kombi og stasjonsvogn, sommeren 2023. Denne vil selvsagt være langt mer salgbar i Norge.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse