Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Det hendte
NTB
26 desember 2022 02:00
Del på Facebook

1978: Startskuddet gikk for den første utgaven av Rally Dakar. Grunnleggeren av løpet var franskmannen Thierry Sabine, som i 1976 hadde kjørt seg vill på motorsykkel i det sørlige Sahara og konkludert med at ørkenen var det perfekte sted å kjøre rally. Det første løpet gikk fra Paris til Senegals hovedstad Dakar. Siden har ruten for det årlige bil- og motorsykkelløpet vært endret flere ganger, blant annet på grunn av økt trussel fra terrorister langs deler av den opprinnelige ruten. Fra 2009 til 2019 gikk løpet i Sør-Amerika, siden 2020 har det gått av stabelen i Saudi-Arabia.

1991: Sovjetunionen opphørte å eksistere. Dagen før hadde Mikhail Gorbatsjov nedlagt sitt embete som Sovjetunionens president og overført sin makt til Russlands nyvalgte president Boris Jeltsin. Klokken 19.32 samme kveld ble Sovjetunionens flagg – rødt med sigd og hammer – firt for siste gang over Kreml og erstattet av det russiske nasjonalflagget. 26. desember trådte Det øverste sovjet, Sovjetunionens parlament og lovgivende forsamling, sammen for siste gang. På dagens agenda sto to punkter: Oppløsningen av Sovjetunionen, og forsamlingens oppløsning av seg selv.

2004: Et jordskjelv i Indiahavet utløste tsunamibølger som slo inn over kystene av Thailand, Indonesia, Malaysia, India, Sri Lanka og Maldivene. Den enorme katastrofen som fulgte, antas å ha krevd opp mot 350.000 menneskeliv. 84 nordmenn mistet livet, mange av dem i de populære turistmålene Phuket og Khao Lak i Thailand. Ifølge Wikipedia var tsunamikatastrofen 2. juledag 2004 den mest dødbringende man kjenner til i historien.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse