Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Det hendte
NTB
12 desember 2023 02:00
Del på Facebook

1970: Jim Morrison sto på scenen for siste gang med The Doors. Begivenheten fant sted i konsertlokalet The Warehouse i byen New Orleans. Ifølge vitner skal Morrison ha entret scenen i sterkt beruset tilstand, snøvlet frem sangene og avbrutt showet halvveis, etter først å ha hakket hull i scenegulvet med mikrofonen. Etter den triste forestillingen ble de øvrige bandmedlemmene enige om å legge all konsertvirksomhet på is. Bandet hadde lagt ut på en kort turné for å lufte materiale fra sin kommende plate. Ifølge keyboardist Ray Mazarek var skandalekvelden i New Orleans den ene av bare to konserter der The Doors framførte «Riders on the Storm» live. Sangen kom ut på albumet «L.A. Woman» i april 1971. Jim Morrison døde i Paris i juli samme år.

1992: Whitney Houstons soundtrack til spillefilmen «The Bodyguard» klatret til topps på Billboards albumliste, der det skulle bli liggende i 20 uker. Med et anslått salg på 45 millioner skal plata være det mestselgende filmmusikkalbumet gjennom alle tider. Ifølge Wikipedia er den dessuten det tredje mestselgende albumet i historien, bak Michael Jacksons «Thriller» (1982) og AC/DCs «Back in Black» (1980), men knapt foran Pink Floyds «The Dark Side of the Moon» (1973). En av singlene fra plata var Houstons versjon av «I Will Always Love You», skrevet av Dolly Parton i 1973 og utgitt på hennes album «Jolene» året etter. Originalversjonen hadde allerede nådd toppen av hitlistene to ganger før Houston løftet den til værs for tredje gang.

2003: Spekkhoggeren Keiko døde på Nordmøre. Keiko var blitt fanget av en fiskebåt utenfor Island i 1979, trolig da han var i toårsalderen. I 1993 ble han verdensberømt for tittelrollen i «Free Willy», den første av tre amerikanske spillefilmer om spekkhoggeren Willy. Filmen utløste en kampanje («Free Keiko») for å få satt spekkhoggeren fri fra fangenskapet sitt i et akvarium i Mexico. I 1998 ble dyret transportert til Island for å gjennomgå en kontrollert tilvenning til livet i det fri. Keiko ble sluppet løs sommeren 2002. Han dukket opp i Skålvikfjorden på Nordmøre en måneds tid senere og ble værende i norsk farvann til han bukket under for lungebetennelse. Keiko ble gravlagt på land ved Taknesbukta i Arasvikfjorden, der han døde.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse