Annonse
Annonse
Steinar Melby, redaktør KSU.NO
Kommentar
08 februar 2022 12:27
Del på Facebook
Aker Solutions i Kristiansund skal ansette over 40 nye medarbeidere. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Aker Solutions i Kristiansund skal ansette over 40 nye medarbeidere. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Er 2022 året hvor positive nyheter for Kristiansund og Kristiansundsregionen vil prege nyhetsbildet? Siste tilskudd er at Aker Solutions søker over 40 nye medarbeidere med arbeidssted i Kristiansund.

Sammen med fremtidig etablering av Campus, Kulturhus, den sannsynlige og forestående NAV-samlingen i Kristiansund  og ellers rekordmange ledige stillinger i regionen, begynner fremtiden å se både lysere og mer optimistisk ut. Stillingene er av ukjente grunner ikke listet opp hos NAV og er dermed ikke i vår oversikt over ledige jobber i regionen.

«Boosten» det vil gi med full gjenåpning av samfunnet etter snart to år med koronarestriksjoner, vil også komme godt med i videre utvikling av Kristiansundsregionen.

Talgsjø- og Edøyfjordtunell

Det stilles også store forventninger til Nordre Nordmøre Bru- og Tunnelselskap (NNBT) som i mai i fjor satte fullt trykk på Talgsjøen og Edøyfjorden, to samband som er essensielle for Kristiansundregionens videre vekst.

Fremtidig sykehustilbud 

Forutsatt at det blir etablert et varig fødetilbud også etter at det planlagte nye fellessykehuset på Molde står ferdig, gjør at man også kan være optimistisk på at vi fremdeles står igjen med et Kristiansund sykehus og et tilfredsstillende akuttsykehustilbud for regionen. Det betyr at  det kanskje ikke kommer til å forsvinne så mange arbeidsplasser som fryktet.

Todalsfjordprosjektet

Et samband det også knyttes spenning til er Todalsfjordprosjektet. Hva vil effektene av dette være i regionssammenheng? Vil det gavne Nordmøre, Kristiansundregionen, Surnadal-Sunndal som felles bo- og arbeidsregion eller er det Molde og Romsdalsregionen som drar mest regionsutviklingseffekt av dette?

Det nærmeste fremtidige sykehuset og den nærmeste byen for surnadalingene vil være Molde etter denne forbindelsen. Vil ikke det ganske enkelt bedre samkvemet mellom Surnadal og Molde, kanskje på bekostning av Kristiansundsregionen?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Felles flyplass for Nordmøre og Romsdal

Felles flyplass på Molde eller i Kristiansund er også sannsynligvis et fogderislag mellom Nordmøre og Romsdal, Kristiansunds- og Molderegionen, som vil stå for tur. 

Alt henger sammen med alt. Min spådom er at den største, mest fremgangsrike og fremoverlente regionen med de beste strategiene og tilrettelegging for næringsutvikling, også vil vinne det fremtidige racet om felles flyplass for Nordmøre og Romsdal.

En kjensgjerning er også at Årø og Molde sannsynligvis kun har mulighet til å stjele kunder fra Nordmøre,  uten at det samlede passasjergrunnlaget økes. Kvernberget har faktisk mulighet til å hente inn passasjergrunnlag fra Trøndelag i tillegg. Men det betinger at vi får realisert veiprosjektene på nordre Nordmøre i tillegg til forbedrede kommunikasjoner mot Frøya, Hitra og Hemne, som også vil betinge forbedret samarbeid mellom fylkene.

Den viktigste satsingen

For Kristiansundsregionens – og også for Møre og Romsdal fylkes del, ville det vært svært hensiktsmessig å prioritere store samferdselsprosjekter på nordre Nordmøre.

Det store potensialet i havnæringene og mulighetene for å skape en sterk fremtidig kystregion, foreslått som «Havriket» første gang av Stig Anders Ohrvik i 2021, betinger en slik satsing på samferdsel.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 1 timer siden E39 – kortest, raskest, flatest og billigst mulig
@Bjørn Arild Reed JacobsenHvorfor kan ikke dere lage dere fastlandsforbindelser - uten å måtte lage slikt styr ut av det? Se til Sunnmøre ...
Bjørn Arild Reed Jacobsen 2 timer siden E39 – kortest, raskest, flatest og billigst mulig
Notge er et langstrakt land der E6 forbinder Nord og Sør meg gode veger for raskest mulig forbindelse. Kyststamvegen er ...
Terje G. Finnøy 3 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Bjørn Arild Reed JacobsenFakta? MA er ett rigget prosjekt. Og det fra lenge før KVU2011. 
Ketil Strand Andersen 3 timer siden Det skal være et fødetilbud i Kristiansund
@Terje SundsbøTo fødeavdelinger er bedre enn èn. Hvis sentralisering er det beste, hvorfor har ikke M&R èn fødeavdeling i Ålesund? Eller ...
Terje G. Finnøy 3 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøMed ref. til din stadig repeterende 25% trafikkmengde øst for Molde sentrum. Kan du på lik linje belyse oss med ...
Audun Karlstrøm 4 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
Målsetting i NTP og konseptvalget fra 2011 er som det ble ble fremlagt av SVVRM i 2013 og brukt som ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte